Кінах: Товарообіг між Україною і Росією виріс на 29% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: Товарообіг між Україною і Росією виріс на 29%

Казна та Політика
172
За підсумками першого півріччя 2007 року товарообіг (товари й послуги) між Україною і Російською Федерацією досяг 15,43 млрд доларів США і виріс на 29% у порівнянні з аналогічним періодом 2006 року.
При цьому експорт українських товарів досяг 5874,5 млн доларів США і відповідно виріс на 61,1 %. Уперше вдалося майже на мільярд доларів скоротити негативне сальдо.
Такі дані привів міністр економіки України Анатолій Кінах.
"У цілому очікуємо, що обсяг торгівлі між Україною та Російською Федерацією цього року перевищить планку 30 млрд доларів США, а це є найвищим показником за весь період наших торгово-економічних відносин", - сказав міністр.
Кінах відзначив, що протягом 2006 і першої половини 2007 року на новому якісному рівні вибудовувалися економічні відносини з найбільшим торговельним партнером України. Поштовхом стала робота Комітету з питань економічного співробітництва Україно-Російської міждержавної комісії, що очолює прем'єр-міністр України Віктор Янукович.
Міністр проінформував, що в жовтні минулого року було покладено початок, а в червні 2007 року закріплений чіткий механізм врегулювання проблемних питань україно-російських торгово-економічних взаємин. Це сприяло тому, що питання механізму захисних заходів у взаємній торгівлі був вирішений з урахуванням інтересів як української, так і російської сторони.
Зокрема, під час переговорів, у яких були задіяні провідні виробники, вдалося знайти взаємно прийнятне рішення і зберегти російський ринок для українського холоднокатаного прокату шляхом підписання відповідної Угоди, дія яких поширюється до середини 2010 року. Певні в ньому обсяги повністю задовольняють потреби наших підприємств, підкреслив Кінах. Підписане також аналогічна довгострокова угода, що регулює поставки арматур без обмежувального мита до 2011 року.
"Таким чином, на тривалий період українські металурги мають прогнозовані умови доступу на ринок Росії і можуть впевнено планувати свою виробничу діяльність", - відзначив міністр.
Крім того, вирішується питання розширення поставок м’ясомолочної продукції і поновлення експорту кондитерської галузі.
Кінах резюмувала: "Україна і надалі буде поглиблювати торгово-економічне співробітництво з усіма країнами, незалежно від напрямку Захід або Схід".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас