Росіяни все більше прагнуть до кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни все більше прагнуть до кредитів

Кредит&Депозит
160
Відсоток росіян, що прагнуть скористатися кредитними послугами, усього за рік зріс більш ніж удвічі - з 13% до 28%. Не планують у найближчому майбутньому брати банківські кредити 67% опитаних (рік тому - 85%), і 5% утрудняються спрогнозувати свої наміри. Такі дані дослідження, проведеного Всеросійським центром вивчення суспільної думки (ВЦІСД) і Національне агентство фінансових досліджень (НАФД).
Мета, заради якої респонденти збираються взяти кредит, - це, насамперед, покупка аудіо-, відео- і побутової техніки, мобільного телефону (6%); нерухомості - квартири, будинку, земельної ділянки і т.п. (6%); невідкладні потреби, ремонт квартири або будинку, придбання автомобіля (4%); указують також, що це - покупка меблів, комп'ютерної техніки, освітні, медичні послуги (2%); придбання акцій, облігацій та інших цінних паперів (менш 1%).
Частка потенційних позичальників над усе серед респондентів у віці до 45 років (34-39%). Для порівняння: серед опитаних 45-59 років - 25%, у групі 60 років і більше тільки 7%.
Частка тих, хто має намір найближчим часом взяти банківський кредит, збільшується з 12% серед опитаних з освітою нижче середньої до 23% у групі із середньою загальною освітою. І максимальних значень досягає в групах із середньою фаховою освітою - 32%, а також з вищим і незакінченим вищою освітою - 36%.
Чим краще респонденти оцінюють своє матеріальне становище, тим більше серед них потенційних позичальників. Якщо серед погано матеріально забезпечених опитаних тільки 22% опитаних планують брати банківський кредит, то в групі середньо забезпечених уже 28%, а в найбільш благополучній у фінансовому відношенні групі ще більше - 36%.
Про свої плани найближчим часом придбати за допомогою кредиту аудіо-, відео-, побутову техніку, мобільний телефон, нерухомість повідомляють 10-12% респондентів, що відносять себе до добре матеріально забезпеченого. У групах середньо й погано матеріально забезпечених опитаних про такі наміри говорять рідше - 4-7%.
Всеросійське опитування ВЦВСД проведене 7-8 липня 2007 р. Опитані 1 600 чоловік в 153 населених пунктах в 46 областях, краях і республіках Росії. Статистична погрішність не перевищує 3,4%.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас