Південна Корея почала переговори з ЄС про вільну торгівлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея почала переговори з ЄС про вільну торгівлю

Аграрний ринок
89
Південна Корея і Європейський союз почали серію переговорів за згодою про вільну торгівлю, що дозволило б значно збільшити товарообіг, що зараз становить $80 млрд, повідомило південнокорейське міністерство закордонних справ.
Член Європейської Комісії з торгівлі Пітер Манделсон і міністр торгівлі Південної Кореї Кім Хен Чон закликали до найшвидшого прогресу на цих переговорах.
За словами південнокорейського міністра, вони дають шанс його країні стати центром вільної торгівлі, що зв'язує Європу, Азію та США.
У спільній заяві Кім Хен Чон і Манделсон відзначили, що угода про вільну торгівлю "відкриє нові ринки і розширить можливості для бізнесу Кореї і ЄС, створюючи важливий стимул до лібералізації світової торгівлі".
Країни Євросоюзу є найбільшим інвестором в економіку Південної Кореї. Їх сумарні капіталовкладення в цю країну торік склали $5 млрд. ЄС - другий за величиною після Китаю торговельний партнер Сеула.
Зі своєї сторони Південна Корея розраховує значно збільшити експорт у ЄС автомобілів, товарів електронної і текстильної промисловості.
На думку офіційних осіб, переговори за згодою про вільну торгівлю завершаться протягом року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас