Іпотечна криза торкнулася 300 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іпотечна криза торкнулася 300 мільйонів доларів

Кредит&Депозит
300
Іпотечна криза торкнулася 300 мільярдів доларів, розміщених з початку року в інвестфондах грошового ринку, що звичайно вкладає свої кошти в короткотермінові боргові зобов'язання, сертифікати за внесками і надійні казначейські облігації США, передає Bloomberg. Раніше можливі інвестиційні втрати оцінювалися главою Федеральної резервної системи США Бенем Бернанке у сто мільярдів доларів.
При цьому майже половина фондів, за даним Moody's Investor Service, розміщали коштів в іпотечних паперах неблагонадійних позичальників. Деякі з таких фондів розорилися і були змушені закритися.
Усього в такого роду фондах, що вважаються дуже надійними і при цьому такими, що забезпечують прибутковість більше прибутковості банківського депозиту, розміщено 2,5 трильйони доларів. На відміну від банківських вкладів, схоронність коштів у фондах грошового ринку не гарантується урядом США.
Іпотечна криза в США, що почався в 2006 році з росту числа неповернень з житлових кредитів, у серпні 2007 року привів до багатомільярдних втрат інвестиційних фондів та інших фінансових організацій, у тому числі Bear Stearns, Goldman Sachs, BNP Paribas. Монетарній владі США, Європи і азіатських країн довелося за кілька днів витратити на видачу міжбанківських кредитів сотні мільярдів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас