Ющенко нагадав Януковичу про необхідніть фінансування соцініціатив Президенту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко нагадав Януковичу про необхідніть фінансування соцініціатив Президенту

Казна та Політика
63
Президент України Віктор Ющенко у своєму листі прем'єр-міністрові Віктору Януковичу звертає увагу на необхідність обліку в проекті державного бюджету на 2008 р. витрат на реалізацію соціальних ініціатив Президента, повідомляє прес-служба глави держави.
Ющенко нагадав, що з метою недопущення непорозумінь, які виникли під час затвердження державного бюджету на 2007 р., 12 липня 2007 р. прем'єр-міністрові був відправлений лист, у якому відзначені основні підходи до формування проекту державного бюджету на 2008 р.
Президент відзначив, що "такий підхід до формування проекту державного бюджету на 2008 р. не може бути підтриманий". З огляду на відзначене, Ющенко просить негайно розглянути на засіданні Кабінету міністрів України основні принципи формування проекту державного бюджету на 2008 р., передбачивши наведені вище положення, і проінформувати його про вжиті заходи до 27 серпня 2007 р.
Крім того, Ющенко в листі також відзначив необхідність посилення соціального захисту ветеранів війни і учасників бойових дій. За його словами, готуючи відповідні рішення уряду, Кабінет міністрів повинен розглянути повернення цієї категорії населення їх трудових заощаджень часів СРСР із урахуванням індексації; окреме підвищення пенсійних виплат для учасників бойових дій - солдатів і сержантів; компенсацію повної вартості путівок для лікування у випадку їх ненадання інвалідам війни і учасникам бойових дій.
Також, у листі Президент підкреслив необхідність забезпечити повномасштабну реалізацію пакетів соціальних пільг і послуг, певних нормативно-правовими актами, і передбачити в проекті держбюджету на 2008 р. кошти для фінансування таких витрат.
Як відомо, 22 червня ц.р. Ющенко заявив, що буде наполягати на впровадженні з 1 січня 2008 р. соціальних ініціатив глави держави. Вони передбачають, зокрема, збільшення розміру пенсії на 35% за рахунок підвищення коефіцієнта виробничого стажу з 1% до 1,35%, а також установлення мінімальної заробітної плати в розмірі 500 грн.
У той же час, як повідомив голова політради блоку "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко, для початку реалізації соціальних програм Президента в 2008 р. необхідно 10 млрд грн. За його словами, ці кошти будуть закладені в дохідну частину бюджету шляхом залучення коштів від сплати податків. При цьому він відзначив, що Державна податкова адміністрація повинна працювати прозоріше.
У свою чергу, керівник служби Секретаріату Президента із забезпечення зв'язків з Верховною Радою та Кабінетом міністрів Ян Берназюк заявив, що СП пропонує Кабміну забезпечити реалізацію соціальних ініціатив президента, за рахунок скасування пільг для народних депутатів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас