Forbes опублікував рейтинг бізнес-шкіл — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes опублікував рейтинг бізнес-шкіл

225
Журнал Forbes опублікував три списки кращих бізнесів-шкіл з погляду віддачі від інвестицій в освіту.
У рейтингу кращих шкіл США перше місце зайняв Дартмут (Dartmouth), у якому за перші п'ять років після закінчення випускник дістає прибуток в 115 тисяч доларів. Слідом за ним розташувалися Стенфордський університет, MBA якого принесе в середньому 102 тисячі доларів за 5 років, і Гарвард, випускники якого в середньому дістануть прибуток в 94 тисячі доларів.
Однорічні програми MBA приносять більшу віддачу, ніж дворічні. Що стосується неамериканських однолітніх програм, та найбільше вигідно вчитися в бізнесі-школі IMD у Швейцарії. Чистий доход за винятком витрат на навчання і недоотриманої під час навчання зарплати тут становить 169 тисяч доларів за перші п'ять років після закінчення програми. Слідом за нею йдуть французька Insead (145 тисяч доларів) і британський Кембридж (Cambridge), освіта в якому принесе 139 тисяч доларів.
Із дворічних програм MBA поза США найкраще інвестувати в освіту в барселонській школі IESE. Якщо відняти всі витрати на навчання, то за п'ять років у середньому випускник одержує 105 тисяч доларів чистого прибутку. На другому місці списку розташувалася Лондонська школа бізнесу (London Business School) прибуток, що приносить випускникові, в 94 тисячі доларів. Третій рядок списку зайнятий Манчестерською школою бізнесу (82 тисячі доларів).
Нинішній рейтинг бізнесів-шкіл є вже п'ятим за рахунком. Forbes публікує дані своїх досліджень кожні два роки.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас