Ющенко обвинувачує ФДМУ в нездатності провести приватизацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко обвинувачує ФДМУ в нездатності провести приватизацію

Фондовий ринок
79
Президент Віктор Ющенко обвинувачує Фонд державного майна в нездатності провести приватизацію відповідно до ринкових принципів.
Про це він сказав на прес-конференції.
"Я глибоко переконаний, що діюча виконавча влада, що нинішній інститут Фонду державного майна не може провести неупереджену, об'єктивну, істинно конкурсну правову приватизацію. У таких умовах, коли з одного боку є відчуття "шабашу", що потрібно до виборів "роздерибанити" все, що можна. У таких умовах, коли не можуть Фондом державного майна бути дотримані ринкові принципи проведення приватизації, є сенс у такий час політично складний час, такого роду проекти не ініціювати й не проводити", - сказав він.
Як приклад він навів приватизацію холдингової компанії "Луганськтепловоз" (Луганськ).
"Нам вистачить уже приватизації Луганського тепловозобудівного заводу. Це пляма на економічній історії, від якої доведеться відмиватися наступному уряду, і я думаю, що ще не один місяць потрібно, щоб продемонструвати членам ринку, що Україна може організувати й провести неупереджений об'єктивний, базований виключно на національному законодавстві конкурс", - сказав Президент.
Як повідомляло агентство, у січні-червні ФДМУ перерахував у державний бюджет 1 308,422 млн. гривень, отриманих від продажу державного майна.
В 2006 році приватизація принесла бюджету 552,4 млн. гривень.
У держбюджеті-2007 надходження від приватизації державного майна заплановані на рівні не менш 10 587,7 млн. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас