Україна отримає від ЄБРР 100 млн євро на транспорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримає від ЄБРР 100 млн євро на транспорт

Казна та Політика
92
Європейський банк реконструкції та розвитку надає Києву 100 мільйонів євро на вдосконалювання системи суспільного транспорту. Це перший довготерміновий кредит, який ЄБРР призначив для підприємств комунального транспорту в Україні.
40 мільйонів євро кредиту ЄБРР одержить підприємство Київський метрополітен, а інші 60 мільйонів - підприємство Київпасстранс, що забезпечує функціонування автобусних і тролейбусних маршрутів. Кошти призначені на відновлення парку міського пасажирського транспорту.
Зокрема, метрополітен використає кредит для закупівлі п’ятнадцяти нових поїздів, які будуть ходити на Сирецько-Печерській лінії. Київпасстранс купить 225 нових тролейбусів та 125 дизельних автобусів, а також створить відповідну інфраструктуру для їх експлуатації. 40% кожного із цих двох кредитів нададуть комерційні банки-партнери ЄБРР.
Директор Європейського банку для України Камен Захарієв відзначив, що за допомогою таких кредитів ЄБРР підтримує розвиток екологічно чистого та надійного міського транспорту як альтернативи автотранспорту, яким перевантажена столиця України, населення якої стрімко росте.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас