Янукович доручив Генпрокуратурі й правоохоронним органам перевірити Тендерну палату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович доручив Генпрокуратурі й правоохоронним органам перевірити Тендерну палату

122
Прем'єр-міністр Віктор Янукович доручив Генеральній прокуратурі й правоохоронним органам перевірити Тендерну палату.
Про це Янукович сказав на нараді з адміністративних і господарських активів Харківської області.
"Просив би передати Генеральній прокуратурі моє прохання й скоординувати роботу. Послухаємо звіт робочої групи й приймемо всі заходи для наведення порядку. А наводити його потрібно жорстко", - сказав Янукович.
Він зазначив, що в ході його робочої поїздки в Харків до нього неодноразово зверталися зі скаргами на Тендерну палату.
Янукович зазначив, що в Україні немає більш корумпованого органу, ніж Тендерна палата.
Як повідомляло агентство, 14 червня Тендерна палата заявила про порушення при проведенні державних закупівель на суму 10,497 млрд. гривень в 2007 році.
19 червня Рада внесла зміни до закону про держзакупівлі, яким підвищила поріг держзакупівель для державних і казенних підприємств, а також підприємств із часткою держави в статутному фонді понад 50%, а також урізала повноваження Тендерної палати й спростила процедуру торгів з обмеженою участю.
6 липня Президент Віктор Ющенко своїм указом призупинив офіційне оприлюднення законів та інших актів Ради до першого засідання парламенту 6-го скликання.
Господарський суд Києва в забезпечення позову Тендерної палати заборонив офіційним виданням - газетам "Голос України", "Урядовий кур'єр", "Офіційний вісник України" і "Відомості Верховної Ради України" публікацію прийнятого Радою 19 червня закону "Про внесення змін до закону "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти".
У ніч із 5 на 6 липня правоохоронні органи запобігли спробі, на думку Тендерної палати, незаконної публікації закону в газеті "Урядовий кур'єр".
Віце-прем'єр Микола Азаров вважає, що вступив в силу закон від 19 червня про внесення змін до закону про держзакупівлі, тому що офіційне видання - газета "Урядовий кур'єр" - змогло надрукувати 5 тис. тиражу, у якому опублікований цей закон.
Парламентська газета "Голос України" 7 липня опублікувала закон "Про внесення змін до закону "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", прийнятий Радою 19 червня й підписаний Морозом з написом "фотокопія" і із припискою: "Не є офіційною публікацією. Друкується для ознайомлення громадськості".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас