Буш заробляє найбільше серед світових лідерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Буш заробляє найбільше серед світових лідерів

532
Німецькі журналісти розповіли про зарплати лідерів країн G8. Найвисокооплачуваним серед них став президент США Джордж Буш. Він заробляє 33 тис. доларів на місяць.
Менше всіх одержує президент Росії Володимир Путін. Держава платить йому трохи менше 5 тис. Євро.
Але в податковій декларації про спільний доход Джорджа Буша і його дружини Лори стояла цифра 642 905 доларів. Додаткові гроші Буші заробили завдяки вдалим інвестиціям у цінні папери. Крім того, вони не жаліють грошей на скупку акцій відомих американських компаній Walt Disney, Microsoft й Intel.
У дослідженні німецькі журналісти не розповіли про зарплати високих чиновників. Віце-президент Річард Чейні заробляє у 2,5 рази більше, ніж його начальник. Сукупний доход Чейні і його дружини Лінн торік склала 1 млн 600 тис. доларів.
Другий рядок рейтингу зайняв прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун. Його оклад дорівнює 23 334 євро. Але якщо ці гроші перевести в долари, то розрив істотно зменшується. Перевага на користь Буша складе трохи більше 1000 доларів.
За ними йде японський прем'єр-міністр Сіндзо Абе. Він заробляє близько 21 тис. євро. Коли він тільки вступив у нову посаду, то згадав про те, що скоротить собі зарплату на 30%. Однак чи потрапить він наступного разу до рейтингу, невідомо. На минулих наприкінці липня парламентських виборах у Японії впевнену перемогу одержала опозиція . З її боку відразу посипалися заклики до Абе піти у відставку. Але керівництво правлячої Ліберально-демократичної партії заявило, що прем'єр у відставку не піде.
На четвертому місці зміцнився канцлер Німеччини Ангела Меркель. Держава платить їй 20 427 євро.
На п'яте місце німецькі журналісти поставили прем'єр-міністра Італії Романо Проді. Він заробляє 18 900 євро. В Італії вже відреагували на цю публікацію. В оточенні італійського лідера заявили, що Bild дезінформував читачів, тому що зазначена сума складається із двох зарплат прем'єра - депутатської та міністерської. Крім того, в Італії активно обговорюється скорочення урядових витрат, а така інформація явно йде врозріз із заявами Кабінету міністрів.
На шостому рядку рейтингу закріпився канадський прем'єр-міністр Стівен Харпер. Він одержує приблизно 23 тис. доларів на місяць. У пресі питання про величину його окладу не піднімалися.
Замикають список французький президент Ніколя Саркозі, який одержує 6600 євро на місяць, і президент Росії, чия праця оплачується в розмірі 4860 євро.
Середня річна зарплата в Німеччині становить 40 тис. євро. За даними британців, Лукашенко заробляє близько 2300 доларів на місяць.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас