Мітволь: Shell не пропонувала 50 млн дол. за скасування перевірки "Сахаліну-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мітволь: Shell не пропонувала 50 млн дол. за скасування перевірки "Сахаліну-2"

Енергетика
85
Заступник голови Росприроднагляду Росії Олег Мітволь спростовує інформацію про одержання пропозиції від англійської компанії Shell виплатити йому 50 млн дол. в обмін на врегулювання екологічних проблем проекту "Сахалін-2". "Ніякого листа з пропозицією хабара в 50 млн дол. я від Shell не отримував", - сказав Мітволь.
Він відзначив, що до нього у свій час зверталися якісь посередники, "але точно не від Shell", із пропозицією "домовитися у Швейцарії" про припинення перевірки, але сума не називалася.
"Ну а навіщо мене запитувати, скільки пропонують, якщо я однаково не збираюся нічого брати. Зовсім не потрібно до цього доводити", - наголосив урядовець.
У той же час він повідомив, що одному зі співробітників МПР, пов'язаних з перевірками, представники оператора проекту "Сахалін-2" - Sakhalin Energy пропонували перейти на роботу в компанію з рівнем заробітної плати в кілька десятків тисяч доларів і керування рекламним проектом на "1,8 млн. "Але наш співробітник, що одержує 40 тисяч рублів на місяць, відмовився", - сказав Мітволь. У четвер ряд ЗМІ опублікував інформацію про те, що "компанія Shell запропонувала заступник голови Росприроднагляду гроші, щоб зам'яти перевірку проекту "Сахалін-2".
"Уж і не знаю, що було б, якби ми з Shell домовилися. Вони тоді пропонували 50 мільйонів", - прводятся в тексті статті нібито слова Мітволя. Урядовець запевняє, що намагався пояснити автору матеріалу, що це неправда, але "очевидне бажання написати сенсацію було сильніше за бажання написати правду".
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас