Київ вирішив ввести сезонний тариф на опалення із серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ вирішив ввести сезонний тариф на опалення із серпня

Казна та Політика
405
Київська міська державна адміністрація вирішила ввести сезонний тариф на послуги централізованого опалення для населення із серпня.
Про це сказано в розпорядженні Київміськадміністрації, текст якого мають Українські Новини.
"Установити, що починаючи з 01.08.2007 року, нарахування населенню послуг з опалення (за відсутності будинкових засобів обліку теплової енергії на опалення) припиняється і відновлюється в опалювальний сезон...", - сказано в розпорядженні.
Початок опалювального сезону визначається розпорядженням Київміськадміністрації.
Також адміністрація встановила тарифи на послуги опалення та гарячого водопостачання для виробників і виконавців цих послуг комунальної форми власності, а також погодила аналогічні тарифи для енергопостачальних компаній "Київенерго" і "Укр-Кан-Пауер" для здійснення розрахунків з населенням.
Відповідно до розпорядження, установлений раніше тариф на опалення 1,6 гривні за 1 кв. метр опалювальної площі приміщення на місяць втрачає силу із серпня, а буде становити 3,2 гривні за 1 кв. м в опалювальний сезон.
Сезонний тариф на опалення буде застосовуватися з початку опалювального сезону пропорційно кількості днів у жовтні, які в цей сезон зараховуються, наприкінці сезону - пропорційно кількості днів у квітні.
Тариф на гаряче водопостачання залишився колишнім - 24 гривні за 1 людину на місяць для приміщень, не обладнаних лічильниками води (25,89 на 1 чоловік на місяць із водовідводом), і 6,84 гривні за 1 куб. м для приміщень, обладнаних лічильниками води (7,38 гривні за 1 куб. метр із водовідводом).
Як повідомляло агентство, "Київенерго" пропонує Київміськадміністрації ввести сезонний тариф на послуги централізованого опалення для населення із січня 2008 року.
У травні Головне управління цінової політики пропонувало Київській міській державній адміністрації ввести сезонний тариф на послуги централізованого опалення для населення із серпня.
У квітні Кабмін доручив Міністерству ЖКГ разом з місцевою владою вжити заходів із впровадження двоставочних тарифів на послуги з теплопоставок для кінцевих споживачів (тобто тепла, що складається з тарифу на транспортування, і тарифу на поставку).
Київміськадміністрація прогнозує перехід на оплату основної частини вартості опалення городянами в опалювальний сезон (двоставковий тариф) 2007/2008.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас