Мінфін готує українцям "податкові паспорти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін готує українцям "податкові паспорти"

Казна та Політика
412
Міністерство фінансів ініціює введення "податкових паспортів" для фізичних осіб. Введення цього документа передбачається новим Податковим кодексом України, повідомили proUA у прес-службі Мінфіну.
Директор Департаменту моніторингу й адміністрування платежів Міністерства Євгеній Олєйников відзначив, що новий Податковий кодекс передбачає вдосконалення системи реєстрації платників податків.
Зокрема, для юридичних осіб пропонується ввести єдину процедуру реєстрації, чіткі строки її проведення й перелік необхідних документів. Для фізичних осіб - громадян України - замість ідентифікаційного номера пропонується ввести номер реєстраційної картки платника податків - так званий "податковий паспорт".
За словами Олєйникова, нововведення щодо податкового обліку фізичних осіб дадуть можливість усунути скарги з боку громадян, які по релігійних переконаннях не сприйняли присвоєння ідентифікаційних номерів.
За словами заступника Голови ДПА України Сергія Лікаря, чіткі правила гри, певні Податковим кодексом для платників податків і контролюючих органів не тільки зроблять прозорої процедуру адміністрування, але й дадуть можливість запобігти тиску з боку держави на платника.
Крім цього заступник Міністра фінансів України Тетяна Єфименко відзначила, що разом із проектом Податкового кодексу Уряд подасть для прийняття Верховною Радою законопроект про легалізацію прибутків. Вона відзначила, що одночасне прийняття цих двох законів створить умови для легалізації вітчизняної економіки й наступної її роботи в сприятливих податкових умовах
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас