Єврокомісія наполягає на відміні квот на експорт зерна в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія наполягає на відміні квот на експорт зерна в Україні

Аграрний ринок
210
Єрокомісія буде наполягати, щоб український уряд скасував квоти на експорт зерна, оскільки це суперечить правилам СОТ. Про це на прес-конференції повідомив керівник торгово-економічного відділу представництва Єврокомісії в Україні Луїс Мануель Портеро-Санчес.
За словами Портеро-Санчес, сторони вже домовилися про збільшення в жовтні квот українського хліба для експортерів.
«Квотування експорту зерна - це радикальний метод, який можна застосовувати лише у виняткових ситуаціях. Це чітко прописано у вимогах СОТ», - заявив Портеро-Санчес.
Він також відзначив, що Єврокомісія розуміє проблеми України, пов'язані з нинішніми погодними умовами і неврожаєм зернових. Тому як альтернативу на майбутнє українському уряду пропонують скористатися європейською системою розгорнутого аналізу і прогнозування «Марс», що ефективно застосовується в сільському господарстві країн ЄС.
«В аграрному секторі потрібно чітке прогнозування і стратегію на майбутнє. Це надзвичайно важливо для фермерів, трейдерів та операторів, які працюють на цьому ринку», - підкреслив Портеро-Санчес.
За допомогою системи «Марс», що запрацює в Україні вже через кілька місяців, можна робити супутникові спостереження метеоситуації та точний моніторинг якості ґрунтів.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас