Бойко: Ціна електроенергії для Молдови в 3 центи за кВт/г буде перехідною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Ціна електроенергії для Молдови в 3 центи за кВт/г буде перехідною

Енергетика
135
Ціна української електроенергії для Молдови в 3 центи за кВт/г буде перехідною. Про це повідомив сьогодні міністр палива і енергетики України Юрій Бойко в ефірі одного з українських телеканалів. "Після того, як ми ухвалили рішення про будівництво обхідної лінії електропередач (ЛЕП), від молдавської сторони надійшов лист з пропозицією купувати за 3 центи, проте це все одно далеко від реальної експортної ціни. Я думаю, ми погодимося на цю пропозицію виключно, як на перехідне, тимчасове", - сказав міністр.
За його словами, "надалі ціна повинна бути на рівні внутрішнього ринку України - тобто 4 центи - плюс премія за експорт". "Внутрішній ринок Молдови це витримає, сьогодні вартість електроенергії на ньому для кінцевого споживача досягає 6 центів", - вважає Бойко.
В даний час Україна продає електроенергію Молдови за контрактом 2002 р. за 2,75 цента за кВт/г. Бойко поставив завдання до 1 січня 2008 р. побудувати ЛЕП для енергопостачання півдня Одеської області в обхід Молдови. Йдеться про високовольтні лінії Арциз-Болград і Болград-Буджак-Рені вартістю близько 130 млн грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас