США загрожує дефолт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США загрожує дефолт

Казна та Політика
1285
Над Сполученими Штатами нависла загроза дефолту з державних боргових зобов'язаннях.
З таким попередженням виступив у понеділок, 30 липня, міністр фінансів Генрі Полсон, який направив законодавцям відповідного листа.
"Я прошу Конгрес підняти межу державного боргу якнайшвидше", - підкреслив міністр, не уточнюючи, скільки ще грошей потрібно адміністрації Буша. За словами Полсона, якщо законодавці належним чином не прореагують то, за оцінками Мінфіну, на початку жовтня уряд уперше опиниться в стані технічного дефолту за своїми обов'язками.
Конгрес уже кілька разів у період пперебування Джорджа Буша при владі піднімав межу держборгу, закріплений зараз законом на рівні 8 трильйонів 965 мільярдів доларів. Востаннє в березні минулого року - на 781 млрд доларів. Демократична опозиція на Капітолійському пагорбі стверджує, що постійне підвищення державної заборгованості - свідоцтво нездатності адміністрації Буша правильно проводити фінансову політику. Білий дім обґрунтовує свої прохання необхідністю фінансувати війни в Іраку й Афганістані, інші зусилля, покликані забезпечити безпеку країни, а також недоторканної соціальної програми бюджету.
Тривога Мінфіну зрозуміла: якщо США вперше у своїй історії хоч раз пропустять виплати власникам держоблігацій, це завдасть колосального удару кредитному рейтингу країни. Втім, саме тому подібний сценарій вважають украй малоймовірним: більшість аналітиків сходиться на думці, що межа держборгу буде піднята. У цей час на кожного американця доводиться приблизно по 30 тисяч доларів державної заборгованості.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас