Пиво дорожчає через нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пиво дорожчає через нафту

Аграрний ринок
281
Зростання світових цін на нафту є причиною помітного підвищення цін на пиво в США, Великобританії, Німеччини, Нідерландах та інших країнах, які виробляють пиво, повідомляє американський щотижневик Newsweek.
Через дорожнечу нафти висока вартість автомобільного бензину приводить до того, що в США, наприклад, фермери квапляться засіяти свої поля кукурудзою для виробництва біодизельного палива, внаслідок чого скорочуються посіви ячменя - головного компонента більшості сортів пива.
Зниження поставок ячменя на ринок привело до того, що протягом останніх 11 місяців ціни на ячмінь підскочили на 79%. У сполученні з ростом цін на сталь, що використається у виробництві пивних барил, і цін на скло для пивних пляшок, все це привело до того, що за останній рік середня ціна однієї пінти пива в США зросла на 3,8%.
У Великобританії велика компанія-виробник пива Scottish & Newcastle у березні цього року збільшила ціну на свою продукцію на 3,9%.
У Нідерландах виконавчий глава концерну Heineken у лютому цього року попередив, що підвищення цін на пиво може скласти від 7% до 8%.
У Німеччині літр пива під час пивного свята Октоберфест становить 10,9 доларів, що на один долар більше, ніж в 2005 році.
У Південній Африці компанія-виробник пива SABMiller через недостачу пляшкового скла зіштовхнулася в червні цього року із труднощами при виконанні замовлень і планує підвищити ціни на свою продукцію, повідомляє журнал.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас