Мінекономіки: Підвищення цін на нафтопродукти в Україні за підсумками липня не перевищить 2-3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки: Підвищення цін на нафтопродукти в Україні за підсумками липня не перевищить 2-3%

Енергетика
141
Ріст цін на нафтопродукти в Україні за підсумками липня не перевищить 2-3%, а в більше віддаленій перспективі ціни на паливо продовжать зростання під тиском підвищення цін на нафту на міжнародному ринку, повідомив міністр економіки України Анатолій Кінах журналістам у п'ятницю.
"У липні ми не очікуємо різких коливань за цінами на нафтопродукти: у рамках до 2-3% максимум, у цілому за місяць. Але є тенденція до поступового наближення ціни на дизпаливо до світових цін. Це закони ринку", - сказав він.
При цьому міністр нагадав, що в липні в Україні планується переробити 1,26 млн тонн нафти. "Це повністю забезпечує необхідні ресурси по дизпаливу та світлим нафтопродуктам, у тому числі перехідні запаси на серпень", - сказав Кінах.
За його словами, Мінекономіки продовжує працювати над можливістю мінімізації впливу росту світових цін на нафту на внутрішній ринок України й планує втримати інфляцію на рівні близькому до 7,5%. "Ми не очікуємо різких стрибків (інфляції - ІФ) у липні", - сказав Кінах.
У той же час міністр відзначив, що ріст цін на нафту на міжнародному ринку залишається істотним фактором росту цін на паливо на внутрішньому ринку країни. "В останній період у деякі дні ціни на нафту на міжнародних ринках досягала 78-79 дол. за барель. Це дуже серйозні показники. Залишаються ризики нестабільної ситуації в Нігерії, Анголі. Залишається напруженість по напрямку Іран-Ірак... Деякі міжнародні експерти прогнозують, що у випадку погіршення загальносвітової ситуації й зростання напруги в цих регіонах ціна на нафту до кінця року може підвищиться до 90-95 дол. за барель", - наголосив Кінах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас