Рибак: Ми повинні знайти паритет між інтересами платників податків та бюджетом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рибак: Ми повинні знайти паритет між інтересами платників податків та бюджетом

Казна та Політика
135
Відкриваючи черговий круглий стіл - з обговорення Розділу V "Податок на додану вартість" проекту Податкового кодексу України, заступник Міністра фінансів України Сергій Рибак повідомив, що в проекті Податкового кодексу узагальнено чинну нормативну базу щодо ПДВ та міжнародний досвід.
"Даний розділ приведено у відповідність до Директиви Ради 2006/112/ЄС", - підкреслив Сергій Рибак, - Таке рішення є логічним, адже ця Директива викладена в новій редакції є узагальненням світового досвіду у справлянні податку на додану вартість".
Заступник Міністра фінансів відзначив, що у роботі над цим розділом і над проектом ПК в цілому необхідно активно співпрацювати уряду, підприємцям, і громадськості, щоб разом вийти на той Кодекс, який справді потрібен державі.
"Ми маємо не просто йти на поступки в плані зниження ставок, а знайти паритет між інтересами платників податків і бюджетом, знайти компроміс", - застеріг Рибак.
Остання редакція розділу "Податок на додану вартість" це не тільки авторство Міністерства фінансів, - повідомила в.о. начальника відділу непрямих податків Департаменту податкової та митної політики Галина Суменкова.
"Нині це - загальнонаціональний документ, оскільки у процесі його розробки було опрацьовано понад 250 пропозицій як теоретиків, так і практиків. Всі пропозиції, які мали сенс, враховано", - запевнила учасників круглого столу Галина Суменкова.
Загалом, учасники круглого столу визнали, що Розділ "Податок на додану вартість" проекту Податкового кодексу відпрацьований на належному рівні і адаптований до міжнародних норм, що особливо актуально у світлі вступу України до СОТ та інтеграції у євроспільноту.
Директор Департаменту податкової та митної політики МФУ Євген Олейніков підкреслив, сьогодні більшість пропозицій до Податкового кодексу, що надходять в Міністерство фінансів, фактично не несуть нових концептуальних підходів. Тож час приймати остаточну редакцію проекту.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас