Мінеконогміки: РЕОС гривні у І півріччі ревальвував на 0,88% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінеконогміки: РЕОС гривні у І півріччі ревальвував на 0,88%

Казна та Політика
130
Реальний ефективний обмінний курс (РЕОК) гривні в першому півріччі 2007 року ревальвував на 0,88%, що трохи знизило рівень конкурентноздатності українських товаровиробників, повідомило Міністерство економіки України на веб-сайті.
"Незважаючи на девальвацію гривні відносно євро та російського рубля при стабільному курсі гривні до долара США, у червні РЕОК ревальвував на 1,8%, що трохи знизило курсові переваги вітчизняних експортерів... За січень-червень РЕОК ревальвував на 0,88%", - відзначається в повідомленні.
У повідомленні вказується, що основним фактором, що вплинув на ревальвацію РЕОК, став значно більш високий рівень інфляції в Україні в порівнянні із країнами - основними торговельними партнерами.
РЕОК є одним з індикаторів цінової конкурентноздатності країни в міжнародній торгівлі та розраховується з урахуванням змін інфляції та валютних курсів валют країн - основних торговельних партнерів - у цьому випадку на базі російського рубля, євро та долара США. РЕОК гривні в 2006 році ревальвував на 0,16%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас