Латвія постарається довести "Газпрому" вигоду своїх газосховищ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвія постарається довести "Газпрому" вигоду своїх газосховищ

Енергетика
134
У розвитку підземного газосховища в Добелі найбільше зацікавлена сама Латвія, а не російські підприємці. Про це заявив голова газової компанії Itera Latvija Юріс Савіцкис.
"Газпром" не зацікавлений у тім, щоб створювати тут газосховища. У радянський час досліджувалися варіанти використання цих можливостей, тому й виникла версія, що "Газпром" хоче цим зайнятися. Насправді, вони про це давно забули", - заявив Савіцкіс.
Під час візиту прем'єра Айгарса Калвітіса в Москву голова газової монополії Олексій Міллер запропонував Латвії оцінити можливість реалізації проекту.
"Реалізація проекту може обійтися в мільярди доларів. Звичайно, бельгійцям, німцям і іншим було б вигідно, якби десь у Європі зберігалося 50 млрд кубометрів газу, але чому ви думаєте, що це обов'язково повинна бути Латвія?" - сказав підприємець.
"Ми повинні довести "Газпрому", що це економічно вигідно", - наголосив голова Itera Latvija. При цьому, він нагадав, що, у кожному разі, з наступного року Латвії доведеться купувати російський газ за європейськими цінами. Це значить, його вартість виросте на 43%.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас