Мінфін працює над реалізацією Стратегічних напрямків розвитку бухгалтерського обліку в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін працює над реалізацією Стратегічних напрямків розвитку бухгалтерського обліку в Україні

Казна та Політика
736
Необхідність впровадження Міжнародних стандартів фінансової звітності в практику бухгалтерського обліку підприємств обумовлена переорієнтуванням економіки країни на ринковий механізм господарювання. Про це повідомила журналістам начальник Управління методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України Людмила Ловінська під час прес-конференції присвяченої питанням запровадження міжнародних стандартів бухобліку в Україні у рамках виконання Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства ЄС.
Реформування бухгалтерського обліку в Україні почалося з ухвалення Верховною Радою України Закону "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" в 1999 р. З того часу розроблено та прийнято 31 національний стандарт бухгалтерського обліку.
Новий поштовх в роботі щодо запровадження міжнародних стандартів бухгалтерського обліку в Україні було надано в минулому році з приходом Уряду Віктора Януковича: 5 жовтня 2006 року на засіданні Методологічної ради з бухгалтерського обліку Міністерства фінансів були схвалені Стратегічні напрямки розвитку бухгалтерського обліку в Україні. Пізніше, після консультацій з міжнародними експертами, затверджено план заходів щодо їх практичної реалізації.
Стратегічні напрямки розвитку бухгалтерського обліку в Україні передбачають- удосконалення державного регулювання у сфері бухгалтерського обліку і аудиту, адаптацію нормативно-правової бази до законодавства Європейського Союзу і міжнародних стандартів бухгалтерського обліку та фінансової звітності та ін.
У рамках реалізації одного зі стратегічних напрямків розвитку бухгалтерського обліку в Україні – а саме, адаптації законодавства з питань бухгалтерського обліку до законодавства Європейського Союзу - Міністерство фінансів у поточному році здійснило ряд заходів.
Загалом, робота щодо реформування бухгалтерського обліку в рамках адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу підвищить рівень професійного співтовариства бухгалтерів, прискорить процес інтеграції економіки нашої держави в світову спільноту та сприятиме формуванню сприятливого інвестиційного клімату.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас