Ющенко: За 1,5 року українські інвестиції в економіку Угорщини зростуть до 1 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: За 1,5 року українські інвестиції в економіку Угорщини зростуть до 1 млрд дол.

Казна та Політика
134
Президент України Віктор Ющенко позитивно оцінює участь українських інвесторів у проектах угорської економіки і відзначає значний потенціал у подальшому розвитку такої співпраці. Про це він заявив сьогодні в інтерв"ю журналістам під час відвідання металургійного комбінату "Дунаферр" у місті Дунауйварош.
"На мій погляд, українська присутність на угорському ринку в останні роки стала досить динамічною", – сказав глава держави. Президент зазначив, що за оцінками українських експертів, сьогодні прямі і не прямі інвестиції українського бізнесу в економіку Угорщини складають близько 600-650 млн дол. "У найближчі півтора роки цей показник буде доведений до 1 млрд дол.", – сказав В.Ющенко, додавши, що "нас цікавить цей ринок, ми надаємо державну підтримку бізнесу для такого роду політики".
Він також зазначив, що значна частина такої співпраці реалізується через інтегровані зв"язки підприємств України та Угорщини.
"Це приумножує можливості обох сторін", – підкреслив глава держави. За його словами, проекти, що реалізуються зокрема на "ЗАТ "Дунаферр" та Алчевському металургійному комбінаті, у найближчі два роки приведуть до збільшення платежів до держбюджету України у 6 разів – з 500-600 млн грн до 3 млрд грн. "У даному випадку ми маємо хорошу взаємну вигоду, ключовий глобальний ринковий інтерес і дуже добру політичну підтримку", – сказав В.Ющенко, відзначивши позитивні оцінки діяльності українських інвесторів в Угорщині від керівництва Республіки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас