Уряд профінансував "Школу майбутнього" на 100% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд профінансував "Школу майбутнього" на 100%

Казна та Політика
165
Видатки за функцією "Освіта" у першому півріччі 2007 року профінансовано по загальному фонду державного бюджету в обсязі 4 мільярда 763,1 мільйона гривень, що складає 100% піврічного плану та на 31,6 %, або 1 мільярд 143,2 мільйона гривень більше, порівняно з відповідним показником минулого року. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Міністерства фінансів.
Загалом, Законом України "Про Державний бюджет України на 2007 рік" видатки на освіту по державному бюджету передбачені у сумі 15 мільярдів 53,3 мільйона гривень, з них видатки загального фонду – 9 мільярдів 866,6 мільйона гривень, спеціального фонду – 5 мільярдів 186, 7 мільйона гривень. У порівнянні з минулим роком, видатки на освітню галузь збільшені у цілому майже на 3 мільярди гривень або на 24,1%.
Вперше цього року Урядом передбачені кошти на проведення експерименту "Школа майбутнього". Субвенція з державного бюджету міському бюджету Ялти на створення "Школи майбутнього" у першому півріччі профінансована на 100% плану і склала 10 мільйонів гривень. Ці кошти, зокрема, було направлено на реконструкцію та капітальний ремонт загальноосвітньої школи №2 міста Ялти, придбання шкільного обладнання та меблів.
У повному обсязі, згідно бюджетного розпису на січень-червень, виділено з держбюджету кошти на погашення заборгованості з виплат відповідно до Закону України "Про реструктуризацію заборгованості з виплат, передбачених статтею 57 Закону України "Про освіту". Науково-педагогічні, педагогічні та інші категорії працівників навчальних закладів отримали перший транш виплат у обсязі 330 мільйонів гривень ще у березні поточного року.
Бюджетна програма "Інформатизація та комп'ютеризація загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладів" профінансована у першому півріччі в обсязі 8,1 мільйона гривень, що в 1,8 рази більше, ніж у січні-червні 2006 року, та відповідає 100% бюджетних призначень.
Також стовідсотково у першому півріччі здійснено видатки на пільговий проїзд студентів вищих навчальних закладів і учнів професійно-технічних училищ у залізничному, автомобільному та водному транспорті. Їх обсяг складає 10,3 мільйона гривень, проти 10,2 мільйона гривень у січні-червні минулого року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас