Ощадбанк Росії придбав банк НРБ-Україна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк Росії придбав банк НРБ-Україна

Фондовий ринок
1287
Ощадбанк Російської Федерації придбав банк НРБ-Україна за 150 млн дол.
Про це повідомила на зустрічі з аналітиками російських банків перший заступник голови правління Ощадбанку Росії Алла Альошкіна.
Вона відзначила, що раніше банк планував витратити на цю покупку трози менше, - 100 млн дол. "Однак за останній рік баланс банку сильно виріс, тому ціна здійнялася до 150 млн дол.", - сказала вона. Альошкіна повідомила, що Ощадбанк РФ уже почав перераховувати коштів українській стороні.
За словами першого заступника голови, Ощадбанк поки ще не одержав відповідних документів про реєстрацію угоди. "Процедура йде, етап завершення близький", - відзначила вона, однак не стала говорити про конкретні терміни її завершення операції. Проте, на 17 липня заплановано збори акціонерів українського банку, за підсумками якого в його раду директорів повинні ввійти представники Ощадбанку РФ, незважаючи на те, що остаточний дозвіл ще не отриманий. Альошкіна повідомила, що на зборах акціонери банку будуть передавати контроль над кредитною організацією Ощадбанку РФ. Вона висловила надію, що в найближчий рік НРБ-Україна ввійде в десятку найбільших банків країни.
Таку ж амбіційну мету Ощадбанк ставить і щодо розвитку своєї казахстанської "дочки" (колишнього Texakabank). "Ми розраховуємо, що в наступному році цей банк також увійде в десятку провідних банків Казахстану", - сказала Альошкіна.
Нагадаємо, наприкінці травня відбулася ще одна велика покупка в банківській українській сфері. Найбільший польський банк PKO Bank Polski домовився з Європейським банком реконструкції та розвитку про покупку 28,2485% акцій "Кредобанка" (Львів). Була підписана угода між PKO BP SA і ЄБРР про покупку 6,195 млрд акцій, які становлять 28,25%. Повна вартість угоди буде оголошена після її закінченні, очікується, що це відбудеться до кінця літа.
Трансакція буде профінансована винятково власними коштами PKO BP SA. Обов'язковою умовою для її здійснення є дозвіл НБУ. Після завершення операції польський банк одержить 21,531 млрд акцій, що становить 98,1815% акцій "Кредобанка". Ставиться завдання входження "Кредобанка" у четвірку найбільших банків України.
У першу десятку найбільших банків України (порядок варіативний) входять: НБУ, "Укрсоцбанк", Ощадбанк, банк "Фінанси та Кредит", Приватбанк, ОТП Банк, Укрексімбанк, Райффайзен банк Аваль, банк "Надра", Укрсіббанк.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас