Німеччина продала свою частку в Landesbank Berlin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина продала свою частку в Landesbank Berlin

Фондовий ринок
104
У Німеччині відбулася найбільша за останні два роки фінансова угода. Сенат Берліна продав свою 81-процентну частку в Landesbank Berlin за 4,62 млрд. євро. Приватний Commerzbank програв суспільно-правовому Sparkasse.
За інформацією Німецької хвилі, у Берліні оголошені результати тендера на придбання 81% акцій банківського холдингу Landesbank Berlin (LBB). Попередній власник - уряд Берліна - змушений був виставити акції на продаж на вимогу Єврокомісії. У такий спосіб Брюссель покарав берлінський сенат за виділення мільярдних субсидій LBB. Останній виявився на межі руйнування через невдалі інвестиції в нерухомість.
Після оголошення тендера на початку 2007 року з'ясувалося, що LBB, незважаючи на фінансові проблеми, дуже привабливий для інвесторів. Заявки на придбання акцій подали 19 організацій, у тому числі італійський Unicredit, німецькі Bayern LB та Commerzbank, а також інвестиційна група Cerberus, що стала недавно власником Chrysler.
Експерти пояснюють інтерес до LBB удалою реструктуризацією, проведеної напередодні тендера, і солідною клієнтською базою. В LBB - більше двох мільйонів часток клієнтів. Проте, вартість угоди - 4,62 мільярди євро - здивувала багатьох.
Bildunterschrift: Таку солідну суму виклала Асоціації ощадних і кооперативних банків Німеччини (DSGV), залишивши далеко за останнім конкурентом - Commerzbank. DSGV, що поєднує 460 ощадних банків (Sparkasse), в останні роки не міг похвастатися великими прибутками.
Як пояснив після оголошення угоди президент DSGV Хайнріх Хаасіс, асоціація хотіла будь-що запобігти переходу суспільно-правового LBB частці банку. Це створило б прецедент, що поклав би кінець традиційній банківській системі Німеччини: поділу на суспільно-правові, кооперативні та частки банки. Найбільшою дочірньою компанією холдингу LBB є суспільно-правовий ощадний банк Berliner Sparkasse.
Угода між урядом Берліна та DSGV стала найбільшою у фінансовому секторі за останні два роки. У 2005 році Commerzbank придбав Eurohypo - найбільший у Європі банк, який фінансує придбання житла. Сума угоди також склала 4,6 млрд. євро.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас