Семенюк продасть Укртелеком в обхід судам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семенюк продасть Укртелеком в обхід судам

Фондовий ринок
191
Фонд державного майна планує провести намічені на 8 червня аукціонні торги із продажу 1% пакета акцій ВАТ Укртелеком на фондовій біржі ПФТС, незважаючи на судову заборону.
Як відзначили в прес-службі ФДМ, у судовому визначенні, що забороняє проведення торгів у ПФТС, міститься неправильна назва цієї торговельної площадки. Так, за інформацією прес-служби, ПФТС названа "асоціацією", у той час як вона має статус "фондової біржі".
За інформацією прес-служби, дана помилка уможливлює проведення торгів у ПФТС 8 червня в правовому полі. У той же час у прес-службі ніяк не прокоментували, наскільки результативним буде проведення цих торгів у зв'язку зі слабкою активністю потенційних покупців, що спостерігається на попередніх торгах.
Учора Президент України Віктор Ющенко написав лист Віктору Януковичу із проханням забезпечити механізм приватизації відкритого акціонерного товариства Укртелеком, що передбачає проведення конкурсу із продажу контрольного пакета акцій компанії тільки після реалізації дрібних пакетів ВАТ.
Нагадаємо, 4 червня Фонд державного майна (ФДМ) України скасував намічені на завтра аукціонні торги із продажу 1% акцій Укртелекома.
Причина скасування торгів - компанії, що подали заявки на ці торги, не надали гарантійні листи на забезпечення свого участь у них.
Як повідомлялося, стартова ціна виставленого на УФБ пакета становила 215 млн 351,8 тис. гривень. Стартова ціна 1 акції становила 1,15 гривень (номінальна ціна 1 акції - 25 копійок).
Призначені раніше на 29 травня торги із продажу 1%-ного пакета акцій ВАТ Укртелеком на Українській фондовій біржі не відбулися через відсутність заявок.
На думку аналітика Concorde Capital Олександра Паращія, можливими причинами слабкої активності торговців на аукціонних торгах із продажу 1%-вого пакета акцій ВАТ Укртелеком могла стати висока стартова ціна пакета, що відповідає ринкової, а також невизначеність щодо подальшої долі самого підприємства, зокрема його приватизації.
Раніше Фонд держмайна оприлюднив дати продажу трьох з п'яти планованих до реалізації 1%-вих пакетів акцій Укртелекому - 22 травня, 8 та 21 червня цього року.
Однак Київський господарський суд заборонив проведення торгів 22 травня на Українській фондовій біржі (УФБ) і 8 червня на фондовій біржі ПФТС торгів із продажу 1%-их пакетів акцій ВАТ Укртелеком у забезпечення позову підприємства Дотрін-2002 Хмельницького обласного суспільства Всеукраїнської організації інвалідів Спілка організації інвалідів України.
24 травня Фонд держмайна оголосив про нову дату продажу першого 1%-ого пакета акцій ВАТ Укртелеком - 29 травня цього року. Імовірно, повідомляючи нову дату проведення торгів по Укртелекому, Фонд держмайна виходив з того, що на 29 травня не поширюється дія судової заборони на проведення торгів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас