НБУ погіршив оцінку міжнародних резервів України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ погіршив оцінку міжнародних резервів України

264
НБУ погіршив оцінку міжнародних резервів України
НБУ погіршив оцінку міжнародних резервів України
Національний банк погіршив прогноз міжнародних резервів України на кінець 2024 року до $41,2 млрд і 2025 року до $37,3 млрд.
Про це йдеться на сайті НБУ.
«Базовий сценарій прогнозу передбачає збереження значних обсягів зовнішнього фінансування України, яке, однак, поволі скорочуватиметься в міру розширення внутрішньої спроможності покривати видатки бюджету власними ресурсами», — повідомили у Нацбанку.
Очікується, що в цьому році міжнародні партнери нададуть Україні близько $38 млрд пільгових кредитів і грантів, а наступного року — не менше $31 млрд.
За даними регулятора, такі обсяги зовнішніх надходжень разом із збільшенням внутрішніх залучень дадуть змогу профінансувати значний дефіцит бюджету — близько 23% ВВП у 2024 році та 18% у 2025 році.
Зазначається, це дозволить НБУ підтримувати достатній обсяг міжнародних резервів для забезпечення стійкості валютного ринку та помірної інфляції.
Нагадаємо, що раніше НБУ прогнозував, що на кінець цього року міжнародні резерви України становитимуть $43,4 млрд, наступного — $44,3 млрд.
Бажаєте знати що з курсом? Та чи буде долар дорожчати? Finance.ua запускає безкоштовну валютну розсилку для тих, хто слідкує за валютним ринком, та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події.

Підписатися на розсилку💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас