НБУ оновив порядок розрахунків за цінними паперами та депозитними сертифікатами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оновив порядок розрахунків за цінними паперами та депозитними сертифікатами

Фінтех і Картки
419
Нацбанк вніс зміни до порядку розрахунків за цінними паперами та депозитними сертифікатами, використовуючи принцип «поставка проти оплати», взаємодіючи з оновленою СЕП-4.0.
Про це йдеться на сайті НБУ.
Як повідомляється, такі розрахунки за ОВДП побудовані на новітньому форматі ІSO20022.
Зазначається, що, згідно з отриманими рекомендаціями, після проведеної у 2021 році комплексної оцінки впроваджено додаткові норми для забезпечення відповідності депозитарію міжнародним Принципам для інфраструктури фінансового ринку (PFMI).
Зокрема:
  1. Врегульовано порядок та строки перегляду процедур депозитарієм Національного банку при припиненні клієнтами професійної діяльності, а також встановлено порядок їх тестування.
  2. Деталізовано основні принципи провадження клірингової діяльності Національним банком із визначенням зобов’язань.
Як зазначив регулятор, також уточнено регламентний час роботи депозитарію у зв’язку з переходом роботи СЕП-4.0 на режим 24/7.
Нагадаємо, що з 1 квітня 2023 року НБУ впровадив нове покоління Системи електронних платежів (СЕП). Вона працює на міжнародному стандарті ISO 20 022 та надає можливість здійснювати міжбанківські платежі цілодобово, 7 днів на тиждень.
😎 До речі, у Finance.ua з’явилась своя сторінка в Instagram. Підписуйтесь — буде яскраво, цікаво і корисно для вашого 👛 гаманця. 👇Доєднуйтесь до Instagram Finance.ua
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас