МВФ починає місію для 5-го перегляду EFF: Україна очікує $1,1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ починає місію для 5-го перегляду EFF: Україна очікує $1,1 млрд

Казна та Політика
205
МВФ починає місію для 5-го перегляду EFF: Україна очікує $1,1 млрд
МВФ починає місію для 5-го перегляду EFF: Україна очікує $1,1 млрд
Міжнародний валютний фонд починає місію для п’ятого перегляду програми розширеного фінансування EFF. Це дозволить Україні отримати 1,1 млрд доларів цієї осені.
Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
За його словами, він обговорив початок роботи місії з директором Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером.
«Обговорили впровадження реформ і виконання структурних маяків. Відзначили прогрес у цьому напрямку. Україна системно працює з партнерами для забезпечення макрофінансової стабільності. Зокрема, успішно реалізовує програму ЄС Ukraine Facility на суму 50 млрд євро», — зазначив Шмигаль.
Він додав, що розмова також була зосереджена на питанні конфіскації російських активів, які повинні стати вагомим ресурсом для підтримки України.
«Цінуємо непохитну підтримку МВФ у важкі для нашої держави часи. Продовжуємо працювати задля спільної мети — сильної та успішної України», — резюмував прем’єр.
Нагадаємо, 20 серпня в Україну прибула місія ЄС для моніторингу виконання індикаторів Плану України за програмою Ukraine Facility. Протягом 3 кварталу 2024 року Україна планує виконати 9 наступних індикаторів, що дозволить отримати €4 млрд у листопаді 2024 року, з яких €1,5 млрд складе грантове фінансування.
31 березня 2023 року виконавча рада МВФ схвалила чотирирічну програму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) для України на суму 15,6 млрд доларів.
Раніше міністр фінансів України Сергій Марченко повідомив, що цього року Україна розраховує отримати ще понад 11 мільярдів євро від ЄС в межах програми Ukraine Facility.
Україна разом з МВФ оцінює додаткову фінансову потребу на 2025 рік з боку партнерів у розмірі 12−15 млрд доларів через те, що війна буде продовжена і наступного року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас