Місія МВФ у Варшаві розпочинає роботу: який транш може отримати Україна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ у Варшаві розпочинає роботу: який транш може отримати Україна

Казна та Політика
176
Місія МВФ у Варшаві розпочинає роботу: який транш може отримати Україна
Місія МВФ у Варшаві розпочинає роботу: який транш може отримати Україна
Місія МВФ розпочинає роботу у Варшаві щодо чергового перегляду програми розширеного фінансування, у результаті якого Україна може отримати транш обсягом понад $2,2 млрд.
Про це повідомляє пресслужба Національного банку.
«Делегація Національного банку на чолі з Головою НБУ Андрієм Пишним відбула з робочим візитом до Варшави (Польща). Мета візиту — участь у складі української делегації в роботі місії МВФ щодо четвертого перегляду програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility, EFF)», — сказано в повідомленні.

Що передбачає програма

Програма EFF передбачає виділення траншів Україні за результатами її щоквартальних переглядів.
У березні 2024 року Україна успішно пройшла третій перегляд програми. У межах програми вже отримано чотири транші загальним обсягом близько $5,4 млрд.
За успішного проходження четвертого перегляду програми Україна може отримати черговий транш обсягом понад $2,2 млрд, а загальна сума отриманого фінансування зросте до $7,6 млрд.
Нагадаємо, команда Міжнародного Валютного Фонду на чолі з головою Європейського Департаменту МВФ Альфредом Каммером розпочала 23 травня зустрічі у Києві з представниками влади України та іншими партнерами.
Україна повністю виконала всі структурні маяки та інші зобов’язання за програмою розширеного фінансування EFF з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Довідка Finance.ua:

  • Україна опинилась на третьому місці у світі за рівнем заборгованості перед міжнародним кредитором. Загальна сума кредитів перевищила 9 мільярдів доларів;
  • з початку повномасштабного російського вторгнення Україна отримала понад $85 мільярдів від партнерів у якості прямої бюджетної підтримки.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас