Яку суму допомоги отримала Україна від партнерів за час війни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яку суму допомоги отримала Україна від партнерів за час війни

195
Яку суму допомоги отримала Україна від партнерів за час війни
Яку суму допомоги отримала Україна від партнерів за час війни
З початку повномашстабного російського вторгнення Україна отримала понад $85 мільярдів від партнерів у якості прямої бюджетної підтримки.
Про це заявила заступниця міністра фінансів Ольга Зикова під час Другого Люксембурзько-українського бізнес-форуму.
«З лютого 2022 року завдяки плідній співпраці з міжнародними партнерами залучено понад $85,4 млрд прямої бюджетної підтримки. Це дозволило уряду забезпечити пріоритетні соціальні та гуманітарні видатки держбюджету, водночас використовуючи всі внутрішні ресурси на безпеку та оборону країни», — сказала посадовиця.
Вона зауважила, що у перші місяці 2024 року зовнішня допомога від ключових донорів була відсутня, але завдяки вжитим заходам Україна успішно пройшла цей період. Однак згодом допомога відновилася, і у 2024 році Україна вже залучила близько $11,8 млрд від ЄС, МВФ, Японії, Канади, Великої Британії та Норвегії, додала Зикова.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, через збільшення фінансування на військові потреби в уряді обговорюють підвищення ставок військового збору та податку на додану вартість (ПДВ).
  • І як заявив Данило Гетманцев, на фінансування української армії потрібно додатково не менше 300 млрд гривень, їх неможливо забезпечити, оминаючи основні податки.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас