Газпром отримав мільярдні прибутки з початку року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром отримав мільярдні прибутки з початку року

Фондовий ринок
532
Газпром отримав мільярдні прибутки з початку року
Газпром отримав мільярдні прибутки з початку року
Чистий прибуток Газпрому за міжнародними стандартами фінансової звітності за перше півріччя 2024 року склав 1,04 трлн рублів ($11,4 млрд за актуальним курсом).
EBITDA становила 1,459 трлн рублів ($15,96 млрд), повідомляє Интерфакс, зазначаючи, що ці показники виявилися значно вищими за прогнози.
«Позначається ефективна робота нафтового сегмента, збільшення обсягів експорту газу, включно із запланованим зростанням постачань на китайському напрямі, а також наші активні заходи щодо стримування витрат», — заявив заступник голови правління Газпрому Фаміл Садигов.
Згідно з дивідендною політикою, компанія зобов’язалася спрямовувати не менше 50% скоригованого чистого прибутку за МСФЗ на виплати акціонерам. Однак рада директорів має право змінити дивідендні виплати, якщо боргове навантаження (відношення показника чистий борг/EBITDA) перевищить рівень у 2,5х.
«Солідний запас ліквідності в 1,5 трлн рублів повністю перекриває наші короткострокові боргові зобов’язання. Істотно скоротився скоригований чистий борг — на кінець першого півріччя він склав 4,7 трлн рублів, знизившись за звітний період на 284 млрд рублів», — додав Садигов.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас