Фрідман подав позов до Люксембургу на $16 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фрідман подав позов до Люксембургу на $16 млрд

Фондовий ринок
421
Фрідман подав позов до Люксембургу на $16 млрд
Фрідман подав позов до Люксембургу на $16 млрд
російський мільярдер, співвласник Альфа-Груп Михайло Фрідман подав до Гонконзького міжнародного арбітражного центру позов до Люксембургу у зв’язку з із заморожуванням у різних країнах активів, якими він володіє через люксембурзькі холдингові компанії.
Про це пишуть росЗМІ.
Фрідман вважає заморожування його активів Люксембургом у межах виконання санкцій ЄС незаконним і вимагає компенсацію у розмірі 16 млрд доларів США, це приблизна вартість його активів у країні.
Захист Фрідмана у позові пов’язує запровадження санкцій ЄС проти бізнесмена виключно з його російським громадянством та успіхом у бізнесі, що, мовляв, є «серйозною несправедливістю» та «порушує міжнародне право».
Щобільше, Фрідман наполягає, що, заморозивши його активи, Люксембург порушив двосторонній інвестиційний договір 1989 року, укладений між Бельгією та Люксембургом з одного боку та СРСР, з іншого.
Адвокати росіянина наголошують, що позов до Люксембургу не буде відкликано навіть у разі зняття санкцій, оскільки активи їхнього підзахисного «були серйозно пошкоджені».

Ребрендинг не врятував: Сенс Банк переходить державі 🔍

За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас