Фонд гарантування продає активи Мегабанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування продає активи Мегабанку

Казна та Політика
212
Фонд гарантування продає активи Мегабанку
Фонд гарантування продає активи Мегабанку
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж права вимоги за кредитними договорами, що укладені банком з юридичними особами та фізичною особою.
«4 липня 2023 року в системі Prozorro. Продажі відбудеться аукціон з продажу активів АТ „Мегабанк“, який ліквідується Фондом гарантування вкладів. На торги виставлено лот, до складу включено права вимоги за кредитними договорами, що укладені банком з юридичними особами та фізичною особою, а також дебіторська заборгованість. Загалом йдеться про 105 договорів, укладених з 38 контрагентами», — йдеться в повідомленні.
Усі договори є пов’язаними між собою, тому задля максимізації надходжень під час ліквідації банку на продаж виставляються одним лотом.
Загальна заборгованість за договорами, включеними до складу лоту, сягає 2,1 млрд грн. Усі позичальники-юридичні особи є діючими підприємствами і не перебувають у стані припинення. Середній термін прострочки виконання зобов’язань перед банком — до двох років.
При цьому у заставі банку — об'єкти житлової та комерційної нерухомості у Харкові та області (у т.ч. нерухомість, що відноситься до аграрного сектору), рухоме майно та обладнання, цінні папери. Початкова ціна реалізації лота — 2,1 млрд грн.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас