Експерт повідомив, коли Україна зможе отримати заморожені російські активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт повідомив, коли Україна зможе отримати заморожені російські активи

Казна та Політика
360
Експерт повідомив, коли Україна зможе отримати заморожені російські активи
Експерт повідомив, коли Україна зможе отримати заморожені російські активи, Фото: Lesya Castillo
Україна зможе отримати відсотки з заморожених російських активів цього року, однак реальніше — вже наступного. Цю тему активно обговорюють на Заході.
Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав віце-прем'єр з відновлення — міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.
«Є позиція США, є позиція ЄС — вони трохи відрізняється. Але точно можна сказати, що в цьому році рішення щодо використання заморожених російських активів будуть прийняті на рівні відповідного законодавства країн-партнерів. Це вже ми бачимо, що це відбувається», — зазначив міністр.
Він переконаний, що за найкращого сценарію ці кошти хоча б частково Україна може використовувати в кінці цього року. Проте більш реалістично говорити про таку можливість у наступному році.

Довідка Finance.ua:

  • Велика Британія готова використати щось на кшталт синдикованої позики чи облігацій, з використанням заморожених активів рф як гарантії, для допомоги Україні, на тій підставі, що росія буде змушена виплатити репарації Україні після закінчення війни;
  • президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС повинен розглянути можливість використання прибутків від заморожених російських активів для закупівлі військового обладнання для України.
  • Україна цьогоріч розраховує на передачу 4 мільярдів доларів із заморожених у G7 та ЄС російських активів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас