Бельгійське агентство витратить заморожені російські активи на відновлення України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бельгійське агентство витратить заморожені російські активи на відновлення України

Світ
161
Бельгійське агентство витратить заморожені російські активи на відновлення України
Бельгійське агентство витратить заморожені російські активи на відновлення України
Бельгійське державне агентство з розвитку Enabel оголосило про початок системної співпраці з Україною у сфері відновлення.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.
Агентству Enabel надійшло фінансування на 150 млн доларів. Кошти отримали завдяки замороженим у Бельгії російським активам.
Ведеться обговорення щодо можливості використання цих коштів у спільному зі Світовим Банком проєкті «Hope», метою якого є відновлення зруйнованого через бойові дії житла та виплата компенсацій. Ще однією ціллю проєкту є посилення можливостей громад у відновленні.
Прогнозується, що вже у березні цього року бельгійське держагентство почне реалізацію проєктів відновлення критичної та соціальної інфраструктури. Зазначається, що у плани Enabel входить відкриття офісів у Києві та Харкові.
«Разом з міжнародними партнерами розробили та запустили програму термінових та капітальних ремонтів єВідновлення. Понад 40 000 українців уже отримали 3,8 млрд грн. Запрошуємо бельгійських партнерів приєднатися», — прокоментувала заступниця міністра інфраструктури Олександра Азархіна.

Довідка Finance.ua:

  • Європейський банк реконструкції та розвитку разом з італійським урядом нададуть 200 млн євро державній енергогенеруючій компанії «Укргідроенерго». Кошти спрямують на фінансування проєкту «Аварійне відновлення гідроелектростанцій».
  • У 2024 році планується опрацювати 300 тис. заяв на компенсації за пошкоджене й зруйноване житло за програмою «єВідновлення». Це дозволить забезпечити житлом 1 млн українців.
За матеріалами:
ua.news
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас