Для військових запускають застосунок «Армія+» із трьома сервісами: що там буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для військових запускають застосунок «Армія+» із трьома сервісами: що там буде

Казна та Політика
966
Для військових запускають застосунок «Армія+» із трьома сервісами: що там буде
Для військових запускають застосунок «Армія+» із трьома сервісами: що там буде
Для військових сьогодні, 8 серпня 2024 року, запускають застосунок «Армія+».
Про це оголосив офіцер ЗСУ та керівник управління IT у Міністерстві оборони України Олег Берестовий.

Мета

Мета застосунку полягає в тому, щоб позбутися зайвих процесів, оцифрувати ті, які залишаються, та зробити їх доступними через «Армія+». Це буде — поступово.
За словами Олега Берестового, в першому релізі в застосунку буде кілька сервісів: електронні рапорти, опитування, Армія ID.
«Через „Армія+“ можна буде подавати рапорти в декілька кліків. Підписати його двома видами електронних підписів. Знаючи Армія ID командирів, відправити рапорт на погодження. Після всіх погоджень, рапорт впаде в СЕДО бригади, де його підпише комбриг», — пояснив Олег Берестовий.
Він конкретизував, що в першому релізі застосунку «Армія+» буде 11 найпопулярніших рапортів у чотирьох категоріях, з якими військові зіштовхуються по службі.
«Ми провели опитування 60к+ військових всіх родів військ та орієнтувались на напрацювання ГО „Принцип“. Згідно цих даних ми і взяли саме ці рапорти в перший реліз», — уточнив він.
Також Олег Берестовий зауважив, що військових нативно запитають про особисті деталі рапортів, що займе 2−3 хвилини.
Крім того, в застосунку «Армія+» можна буде розуміти, на якому етапі рапорт і яка його доля. Ніхто не зможе його «загубити» або порвати на очах. Всі дії зафіксовані.
Щодо сервісу Армія ID, то зараз він потрібен для безпечної ідентифікації в системі один одного для погоджень рапортів. Потім це буде ключем до всіх бойових систем військового. В результаті Армія ID трансформується в повноцінний електронний військовий документ — робота над цим ведеться.
«Армія+» не зберігає персональні дані, вони підтягуються з банку та реєстру «Оберіг». Якщо девайс військового потрапить до ворога, то адміністратори заблокують «облікову». Система підключена до «потужної команди моніторингу кіберінцидентів. Пройшли КСЗІ, є сертифікат». Проте жодна система не є непробивною, тому робота над безпекою додатку відбуватиметься постійно.
Олег Берестовий також назвав дві проблеми, які потенційно виникнуть: впровадження та ідентифікація як військовослужбовця.
«Щодо впровадження ми очікуємо можливий саботаж по командирській вертикалі. Бо людям притаманно не довіряти чомусь новому. Ми з ГШ для цього приготували купу розʼяснень, інструкцій та адміністративних методів впливу. Але і розраховуємо на ненасильницький вплив знизу вверх», — акцентував він.
Реєстрація в системі, як військовослужбовця проходитиме через обмін із реєстром «Оберіг». Через те, що багато хто мобілізовувався не через свої ТЦК, а де довелось.
Водночас Олег Берестовий уточнив, що застосунок «Армія+» було створено військовими для військових.
За матеріалами:
mezha.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас