Авіакомпанія Ryanair очікує на значне зниження вартості квитків влітку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіакомпанія Ryanair очікує на значне зниження вартості квитків влітку

Фондовий ринок
296
Авіакомпанія Ryanair очікує на значне зниження вартості квитків влітку
Авіакомпанія Ryanair очікує на значне зниження вартості квитків влітку
Найбільша бюджетна авіакомпанія Європи, ірландська Ryanair, прогнозує значне зниження цін на авіаквитки у ключові літні місяці в порівнянні з минулим роком. Це стало відомо після повідомлення про зниження квартального прибутку компанії.
Про це повідомляє Financial Times.
Виконавчий директор авіакомпанії Майкл О’Лірі заявив, що падіння тарифів, яке спостерігалося протягом весни, збережеться і влітку. Це свідчить про те, що постпандемічний бум в авіаційній галузі, ймовірно, досяг свого піка.
За II квартал Ryanair зафіксував зниження прибутку на 46%, що становить 360 млн євро. Це значно перевищило очікування аналітиків та інвесторів. Середні тарифи протягом кварталу впали на 15% - до 49 євро за пасажира.
Майкл О’Лірі зазначив, що, хоча попит у II кварталі залишається високим, ціни на квитки нижчі, ніж очікувалося, і прогнозує, що влітку ціни на переліт будуть значно нижчими, ніж торік.

З чим повʼязане падіння прибутку

Падіння прибутку компанія частково пов’язує з впливом Великодніх свят, але основною причиною є погіршення ситуації на ринку авіаперевезень, що викликає занепокоєння інвесторів.
У II кварталі прибуток Ryanair впав до 260 млн євро, що на 46% менше проти аналогічного періоду минулого року, навіть при збільшенні пасажиропотоку на 10%. За підсумками 2023 року компанія отримала рекордний прибуток за всю свою історію.
Скорочення прибутку пов’язане зі зниженням середньої вартості авіаквитків з 49,07 євро до 41,93 євро в річному обчисленні.
Генеральний директор Майкл О’Лірі також зазначив, що авіакомпаніям доводиться знижувати ціни на квитки, щоб компенсувати пасажирам неефективну роботу європейських аеропортів.
За його словами, значне погіршення пропускної спроможності європейських служб управління повітряним рухом призвело до численних затримок і скасування рейсів.
О’Лірі закликав Європейську комісію та Європарламент до проведення давно відкладеної реформи служб управління повітряним рухом у Європі.

⚡ Оформити туристичне страхування на Finance.ua

За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас