АТ «Комінбанк» впроваджує систему екологічного та соціального управління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

АТ «Комінбанк» впроваджує систему екологічного та соціального управління

Особисті фінанси
47
20 березня 2024 року у АТ «Комінбанк» було прийнято рішення щодо впровадження в Банку системи екологічного та соціального управління для проєктів та програм в рамках співпраці з Фондом розвитку підприємництва, що фінансуються Світовим банком, KFW Group (Німецьким банком розвитку) та іншими міжнародними фінансовими організаціями.
Дане рішення обумовлене надважливістю підтримки бізнесу в Україні та вимогами сучасного світу — крокувати в балансі з економічними, екологічними і соціальними інтересами суспільства, а також для задоволення умов усіх процесів в рамках співпраці з Фондом Розвитку Підприємництва без створення ризиків.
Проєкт має за мету формування цілісного бачення ключових засад розвитку сталого фінансування, а також — аналіз відповідності Банку вимогам ESG, впровадження базових інструментів управління згідно стандартів ESG для підтримання сталого розвитку Банку та його відповідності стандартам.
У 2023 році Банком було прийнято рішення щодо інтеграції принципів ESG у свою діяльність. Головною метою ESG banking є підтримка проєктів і підприємств, які позитивно впливають на суспільство та довкілля. Це може включати інвестиції у відновлювані джерела енергії, зелену інфраструктуру, енергозберігаюче господарство, дбайливе ставлення до земельних ресурсів тощо. Дана діяльність є для банку новою і знаходиться на рівні становлення відповідно до Політики сталого фінансування, яку презентував НБУ у 2021 році.
У 2023-му році, фінансуючи та обслуговуючи великі та малі компанії, підприємців та приватних осіб, АТ «Комінбанк» щоденно робив свій внесок у розвиток економіки України і продовжує робити це у 2024-му році. Як надійний фінансовий партнер, Банк допомагає клієнтам реалізовувати проєкти, які формують та покращують їхнє життя. При цьому Банк дотримуємося інвестиційної політики відповідального соціального фінансування, ділової етики, підтримує різноманітність та інклюзивність, залучає до суспільно важливих проєктів команду та партнерів, які поділяють цінності сталого розвитку. Сьогодні важливою місією Банку є забезпечення стабільності надійності, впевненості та взаємної довіри у відносинах з клієнтами, що досягається завдяки зваженій консервативній фінансовій політиці. Водночас приділяється увага кредитуванню інноваційних проектів зі створення в Україні нових виробничих потужностей з використанням високих технологій та сучасних наукових розробок. Банк керується правилом, згідно з яким найбільш стійкими у довгостроковій перспективі є фінансові інститути, що інвестують у виробництво та підтримують інноваційні технології. Запровадження інновацій та сталий розвиток — це те, що дозволяє Банку відповідати потребам ринку, пропонувати клієнтам нові технологічні рішення та інтегруватись у зміни сучасного світу.
Відтак, корпоративна соціальна відповідальність, етичність бізнесу, підтримка різноманітності інтеграції прав людини — усе це є ключовим завданням у довгостроковій перспективі та довгостроковій стійкості Банку.
Щоб досягти необхідного рівня взаємодії, Банк має:
— колективно розвивати свою культуру «позитивного впливу», різноманітність та інтеграції, а також діалог із суспільством,
— ретельніше впроваджувати соціальну та екологічну відповідальність у свої операційні процеси та в основні проєкти,
— створювати нові рішення та партнерські зв’язки, що дозволить підтримувати клієнтів і позитивно впливати на довкілля,
— встановити певні «сфери залучення» для кожного основного підрозділу та включити їх до головних цілей щодо загальної корпоративної відповідальності.
Водночас із пошуком можливостей позитивних змін у всіх сферах залучення, Банк сприятиме розвитку тих аспектів діяльності, на які може суттєво впливати. Банк досягне цього завдяки координації партнерства, його відповідальним діям як роботодавця, закупівельній політиці, підтримці діяльності громади, філантропії, волонтерським ініціативам персоналу та підприємницьким ініціативам.
За матеріалами:
Комінбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас