АТ «Комінбанк» розпочав продавати на електронних торгах OpenMarket іпотеку на правах іпотекодержателя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

АТ «Комінбанк» розпочав продавати на електронних торгах OpenMarket іпотеку на правах іпотекодержателя

Кредит&Депозит
101
Закон України «Про іпотеку» одним зі способів звернення стягнення на предмет іпотеки визначає позасудове врегулювання, зокрема право іпотекодержателя здійснювати продаж предмета іпотеки від власного імені будь-якій особі-покупцю (з дотриманням правил передбачених статтею 38 Закону України «Про іпотеку»).
Відповідно цього АТ «Комінбанк» виставив на продаж через аукціон OpenMarket (ДП «Сетам» Міністерства юстиції України) комерційну нерухомість, що виступає в якості застави по кредитним договорами, укладеними з юрособою. Зокрема для потенційних покупців пропонується придбати цілісний майновий комплекс для деревообробки та виробництва виробів з деревини, зокрема меблів, елементів меблів та дошок для широкого вжитку, що складається з: — нежитлових будівель та споруд в кількості 17 позицій, загальною площею 23,4 тис.кв.м., з яких офісна площа складає 2,5 тис.кв.м, складська/виробнича площа- 20,06 тис.кв.м, допоміжна- 0,8тис.кв.м;- споруди та передавальні пристрої в кількості 36 позицій."Нерухомість та земельна ділянка розташовані в смт Делятин, на автошляху національного значення Н09, що пролягає із м. Мукачево до м. Львів. У безпосередній близькості знаходяться готельно-ресторанний комплекс «Маливо» (160м), готель-ресторан «Довбуш» (800м, рейтинг 4,8 від користувачів Google), річка Прут (280м). Відстань до залізничної станції Делятин — 1,8 км, до м. Яремче — 3,5 км, до ГТК «Буковель» — 40 км. Відстань до місця розташування основних джерел постачання сировини (лісу) складає 15−50 км, що є оптимальним для логістичного плеча.
Виходячи з розташування та можливостей використання об'єкта, дані активи є цікавими широкому колу потенційних покупців.
За умови відповідної зміни цільового призначення земельної ділянки, придбання такої нерухомості може розглядатись, як інвестиція у будівництво житлового, готельного чи готельно-туристичного комплексу. Основними перевагами є значна земельна ділянка (11 га, орендується у територіальної громади на строк до 2030 року), мальовничий краєвид, наявність всіх необхідних комунікацій", — розповів Начальник Управління по роботі з непрацюючими активами АТ «Комінбанк», Ігор Требін.
«АТ „Комінбанк“ став вже другим банком-партнером, який реалізує іпотечну нерухомість на правах іпотекодержателя. Вітаємо таке рішення фінустанови і запрошуємо інших наших партнерів розглянути такий спосіб продажу активів. До речі по першому кейсу був позитивний досвід і лот було успішно продано для державного банку», — наголосив гендиректор ДП «Сетам» Олександр Мамро. Місцезнаходження майна: Івано-Франківська область., Надвірнянський р-н, селище Делятин. Стартова ціна лоту: 45 624 120 грн (≈1 949 грн за кв. м.) Дата проведення аукціону: 22 травня 2024 року.
Детальніше ознайомитись з процедурою торгів, лотом та зареєструватися на аукціон можна за посиланням: setam.net.ua/auction/547 187Аукціон OpenMarket (ДП «Сетам» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 21,9 млрд грн.
АТ «Комінбанк» (Cominbank) — універсальний банк, зареєстрований НБУ 3 грудня 1993 року, свідоцтво про реєстрацію № 219. Cominbank є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Власником істотної участі є Стефан Пол Пінтер — засновник та виконавчий директор приватної інвестиційно-банківської та керуючої компанії GML Capital LLP (Лондон, Велика Британія).
За матеріалами:
Комінбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас