Ежегодно бюджет Украины недополучает 45–50 млрд грн поступлений из-за неуплаты акцизных налогов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ежегодно бюджет Украины недополучает 45–50 млрд грн поступлений из-за неуплаты акцизных налогов

Казна и Политика
217
Парламентарі ухвалили в цілому законопроект, яким передбачаються зміни в законодавстві, відповідно до яких податкова міліція зможе виконувати свої функції на період до створення Бюро економічної безпеки (БЕБ).
Відповідне рішення підтримали 259 народних депутатів України на пленарному засіданні ВР у п’ятницю, 29 січня.
«Проект закону розроблено з метою забезпечення функціонування органів податкової міліції та виконання ними функцій щодо боротьби з правопорушеннями податкового законодавства на період до створення Бюро економічної безпеки України та його територіальних підрозділів», — йдеться у пояснювальній записці.
Законопроект № 4090 передбачає перехідний період до створення Бюро економічної безпеки — податкова міліція ліквідовуватиметься з дня ухвалення рішення про початок діяльності БЕБ, але не пізніше 6 місяців з дня набрання чинності ЗУ «Про Бюро економічної безпеки».
Як зауважив народний депутат від «Слуги народу», один з ініціаторів законопроекту Данило Гетманцев, це голосування — «технічний, але важливий крок». «Даний проект закону забезпечить безперервність та безперебійність роботи ДФС до моменту створення нового органу Бюро економічної безпеки», — зазначив нардеп у своєму Telegram-каналі.
Нагадаємо, парламентарі 28 січня ухвалили в цілому законопроект про створення Бюро економічної безпеки, яким ліквідовується податкова міліція та в СБУ забирають можливість займатися економічними злочинами.
Відповідно до законопроекту, Бюро економічної безпеки почне свою діяльність, коли його склад буде укомплектовано на 30%.
По материалам:
РБК-Україна
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас