День финансов: новый размер «минималки», экономический паспорт украинца, кредиты под 5% налогоплательщикам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День финансов: новый размер «минималки», экономический паспорт украинца, кредиты под 5% налогоплательщикам

703
Компенсації споживачам, які використовують електрообігрівальні установки, надаватимуться на їхні особові рахунки автоматично.
Про це написав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці в Facebook.
«Запровадити надання компенсацій на оплату електричної енергії, спожиту в першому кварталі 2021 року, у зв’язку зі скасуванням окремих знижених тарифів деяким категоріям споживачів (крім одержувачів житлової субсидії)», — закріплено постановою Кабінету Міністрів № 64 від 1 лютого 2021 року, якою затверджено Порядок використання коштів для надання компенсації окремим категоріям споживачів, які користуються електрообігрівальними установками.
Що потрібно. Прем’єр підкреслив, що жодних довідок і заяв писати не треба.
  • Компенсації виплачуватимуться людям, будинки яких обладнані електроопалювальними установками і у яких будинки не газифіковані або не мають централізованого теплопостачання.
  • Компенсації будуть виплачені багатодітним, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу. Загалом це більше ніж 600 000 українських сімей. Держава виділить на такий вид компенсацій 1,4 млрд грн.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів постановою № 1325 від 28 грудня 2020 року ввів єдиний фіксований тариф для побутових споживачів у розмірі 1,68 грн/кВт-год (з ПДВ) на період з 1 січня до 31 березня і тим самим скасував пільговий тариф для населення в розмірі 0,9 грн/кВт-год за перші 100 кВт-год місячного споживання, а також інші пільгові тарифи.

Довідка Finance.ua:

  • Уряд на засіданні 20 січня схвалив спрямування 1,4 млрд грн на надання компенсації на оплату електричної енергії, спожитої в першому кварталі 2021 року, у зв’язку зі скасуванням окремих знижених тарифів деяким категоріям споживачів (крім тих, які мають субсидію).
  • Йдеться про мешканців будинків з електроопалювальними установками, які станом на 31 грудня 2020 року мали право на знижений тариф; мешканців негазифікованих багатоквартирних будинків та будинків, де відсутнє централізоване теплопостачання, які станом на 31 грудня 2020 року мали право на знижений тариф; багатодітних та прийомних родин, дитячих будинків сімейного типу.
  • Компенсація покриватиме різницю вартості спожитої електроенергії, яка виникла через скасування знижених тарифів та застосування фіксованої ціни для побутових споживачів.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас