Банк Кредит Днепр выступил соорганизатором выпуска облигаций внутренних местных займов киевского городского совета серии М — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Кредит Днепр выступил соорганизатором выпуска облигаций внутренних местных займов киевского городского совета серии М

Кредит&Депозит
21
У січні Міністерство фінансів перевиконало план доходів бюджету на 6,5%. При плані зібрати в державний бюджет у січні 54 млрд грн (до загального фонду) фактично зібрано 57,6 млрд грн.
Про це йдеться у бюджетному барометрі №1 Центру аналізу публічних фінансів та публічного управління.
Одна з причин зростання динаміки податкових надходжень – послаблення курсу гривні та як наслідок – збільшення обсягу оподаткованого імпорту до рівня січня 2019 року.
Разом з тим, виконання плану надходжень місцевих бюджетів у січні найнижчі за останні 5 років (менше за 90%), а Пенсійний фонд недорахувався надходжень від ЄСВ, тому був змушений знову брати позички в Державного казначейства.
Надходження місцевих бюджетів становили 22 млрд грн при «плані» 25 млрд грн. Причинами зниження надходжень, ймовірно, стали 17 днів локдауну в січні цього року, під час якого найімовірніше було менше офіційних розрахунків (а відтак і сплати податків) саме за тими платежами, які є важливими для місцевих бюджетів (зокрема, єдиний податок).
План за видатками у січні не виконано (рівень виконання – 84%), оскільки розпорядники не змогли освоїти всі кошти, які їм спрямував Мінфін. Зокрема, не використано 10 з 63 млрд грн, запланованих на фінансування захищених видатків бюджету (до них належать передусім зарплати, пенсії, соціальні виплати та обслуговування держборгу).
Це призвело до значно нижчого, ніж заплановано, дефіциту державного бюджету у січні. При плановому дефіциті розміром 26,7 млрд грн (за загальним фондом) фактичний дефіцит досяг лише 10,3 млрд грн.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
По материалам:
Банк Кредит Дніпро
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас