В КГГА запретили работу общественного транспорта без отопления — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В КГГА запретили работу общественного транспорта без отопления

Казна и Политика
372
Група «ОККО» офіційно заявила про купівлю Херсонського нафтоперевалочного комплексу і планує інвестувати в модернізацію комплексу до 3 млн доларів.
Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу компанії.
«За попередніми оцінками наших фахівців, обсяг інвестицій в модернізацію комплексу може скласти до 3 млн доларів», — заявив віце-президента ОККО Юрій Кучабський.
«У ОККО відзначили, що придбання комплексу допоможе створити потужну логістичну базу для більш ефективного та мобільного забезпечення паливом автозаправних комплексів мережі на півдні і сході України. Також ОККО робить серйозний крок в диверсифікації джерел поставок пального», — йдеться в повідомленні.
«Отримавши власні портові потужності, ми отримуємо і прямий доступ до середземноморського ринку. І при сприятливій кон’юнктурі можемо нарощувати обсяги імпорту в Україну пального з Греції, Болгарії, Туреччини, Туркменістану та інших країн. Йдеться про 150−200 тис тонн на рік», — сказав Кучабський.
Херсонський нафтоперевалочний комплекс складається з нафтогавані, де проводиться розвантаження танкерів і зберігання нафтопродуктів, а також — нафтобази, яка має доступ до залізничної інфраструктури. Об’єкти з’єднані нафтопродуктопроводом.
У компанії також відзначили, що влітку минулого року для ОККО відкрили 2 кредитні лінії по 35 млн доларів з боку ЄБРР і IFC, частину коштів планується направити на реконструкцію Херсонської нафтоперевалки.
Зауважимо, що в січні 2021 року АМКУ дозволив АТ «Концерн «Галнафтогаз» (група «OKKO») отримати контроль над ТОВ «Нафта Трансшипмент» (раніше ТОВ «Варуна-Вест»), яка стала власником нерухомого майна Херсонського нафтоперевалочного комплексу, проданого в грудні 2019 року.
Раніше повідомлялося, що «Концерн Галнафтогаз» (група «ОККО») очікує на дозвіл від Антимонопольного комітету на придбання ТОВ «Нафта Трансшипмент» (раніше ТОВ «Варуна-Вест), яке в грудні купило Херсонський нафтоперевалочний комплекс олігарха Курченка.
У грудні 2019-го власником Херсонського нафтоперевалочного комплексу стало ТОВ «Варуна-Вест» з орбіти власника АТ «Концерн Галнафтогаз» (бренд «ОККО») Віталія Антонова.
По материалам:
Слово і Діло
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас