«Черная пятница»: показатели продаж в кредит уже сейчас превышают ожидания банкиров, а рынок наполнен интересными предложениями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Черная пятница»: показатели продаж в кредит уже сейчас превышают ожидания банкиров, а рынок наполнен интересными предложениями

Кредит&Депозит
39
Стокгольмський арбітраж визнав відсутність своєї юрисдикції у справі за позовом міноритарних акціонерів «Укрнафти» (три офшорні компанії, пов’язані з Ігорем Коломойським), які хотіли стягнути з держави Україна більше 6 млрд доларів та відсотки, нараховані на цю суму.
Про це у Facebook повідомив міністр юстиції України Денис Малюська.
«Пани Коломойський, Боголюбов та Палиця хотіли стягнути з України більше 6 мільярдів доларів США та звернулись з відповідним позовом до Стокгольмського арбітражу. Після майже шести років судового процесу арбітраж сьогодні їм відмовив. Відмовив повністю», — підкреслив міністр.
«Ще у 2015 році три кіпрські офшорні компанії („Littop Enterprises Limited“, „Bridgemont Ventures Limited“ та „Bordo Management Limited“), кінцевими бенефіціарами яких є Коломойський, Боголюбов, Палиця, звернулися до Стокгольмського арбітражного трибуналу з позовом до держави Україна. Усі три позивачі є акціонерами ПАТ „Укранфта“ та володіють 40,1009% акцій вказаної компанії. Стягнути з держави позивачі вимагали, м’яко кажучи, немало: більше 6 шести мільярдів доларів США та відсотки, нараховані на цю суму», — нагадав хід процесу Малюська.
За його словами, винесення рішення Стокгольмським арбітражем кілька разів відкладалося.
«Відчувалося, що позивачі щось підозрюють та затягують процес. Але сьогодні це сталося — арбітраж визнав відсутність своєї юрисдикції. Коломойський, Боголюбов та Палиця отримали нуль доларів США, а не 6 мільярдів», — підкреслив він.
«Нафтогаз України» належить 50% + 1 акція «Укрнафти». Групі компаній, пов’язаних з колишніми акціонерами «ПриватБанку», серед яких зокрема Ігор Коломойський — близько 42% акцій.
Нардеп і соратник олігарха Ігоря Коломойського Ігор Палиця підтвердив, що група «Приват» управляє «Укрнафтою» з 2003 року (Палиця був головою правління компанії у 2003−2007 роках).

Довідка Finance.ua:

  • Міноритарні акціонери ПАТ «Укрнафта» (кіпрські Littop Enterprises, Bridgemont Ventures, Bordo Management, які належать групі Приват Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова) у червні 2015 року подали позов до Стокгольмського арбітражу проти держави Україна.
  • У листопаді 2020 року Верховна Рада ухвалила закон про взаємні розрахунки між «Нафтогазом», бюджетом і «Укрнафтою» на понад 40 млрд грн, які провели в грудні.
По материалам:
Таскомбанк
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас