Сколько будет стоить доллар в 2022 году - мнение эксперта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сколько будет стоить доллар в 2022 году - мнение эксперта

Валюта
6353
Правопорушень на дорогах так багато, що в Україні запустили додаток Поліцейський в смартфоні, який дозволяє фіксувати порушення інших учасників дорожнього руху. За «наведеннями», які надсилатимуть водії, поліція буде виписувати реальні штрафи.
Про це пише сайт «Сьогодні».
Програма працює так: водії фотографують або знімають на відео правопорушення інших водіїв і відправляють в поліцію. Потім порушника викликають і показують йому момент порушення. Водій після цього може зізнатися і заплатити штраф. У поліції кажуть, що програма дозволяє виявити набагато більше порушень, ніж раніше. Сигналів про порушення стало настільки багато, що поліція встигає реагувати не на всі.
Що кажуть юристи. Додаток діє відповідно до закону «Про звернення громадян». Згідно з ним, поліція зобов’язана прийняти заяву про будь-яке порушення закону. І протягом 30 днів повідомити заявника про результати.
Фахівці визнають, що ідея поки працює в експериментальному режимі. Під неї ще потрібно адаптувати законодавство: з’ясовувати, які порушення фіксувати можна, а які не можна, в якому вигляді це можна робити і як визначати, хто був за кермом під час порушення ПДР.

Не дай Боже ДТП. Що робити та чи можна покрити витрати?

По материалам:
УНІАН
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас