День финансов: меморандум Украины с МВФ, новая украинская авиакомпания, санкции за долги по коммуналке — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День финансов: меморандум Украины с МВФ, новая украинская авиакомпания, санкции за долги по коммуналке

393
Греція та Болгарія у 2020 році практично весь природний газ отримували через новий газопровід «Турецький потік» в обхід України.
Про це повідомляє агентство S&P Global Platts.
Наголошується, що з моменту відкриття «Турецького потоку» найбільших змін щодо постачання газу з Росії зазнала Болгарія. Якщо у 2019 році ця країна отримала 2,4 млрд кубометрів російського газу через трансбалканський шлях Україна-Молдова-Румунія та транспортувала ще 4 млрд кубометрів газу до Туреччини, то у 2020 році обсяги постачання на цьому маршруті впали майже до нуля, а увесь газ на ринок Болгарії потрапляв через «Турецький потік».
Всього з турецької території до Болгарії за минулий рік надійшло 5,5 млрд кубометрів російського газу. А з цього обсягу близько 2,84 млрд кубометрів було відправлено до Греції.
«Як і проєкти газопроводів „Північний потік“ та „Північний потік 2“, „Турецький потік“ був розроблений, щоб забезпечити російському газу вихід на європейські ринки без необхідності протікання через Україну. І хоча „Турецький потік“ був проєктом нижчого рівня у порівнянні з „Північним потоком-2“, його вплив був не менш значним. Він майже повністю змінив маршрут постачання газу для шести країн: Туреччини, Болгарії, Греції, Північної Македонії, Сербії та Боснії і Герцеговини», — зазначають в агентстві.
Нагадаємо, «Турецький потік» розпочав свою робою в січні 2020 року. Газопровід довжиною в 930 кілометрів прокладений на дні Чорного моря в обхід України.
Також повідомлялося, що російське судно «Фортуна» на початку лютого провело морські випробування та приступило до прокладання труб газопроводу «Північний потік 2» у водах Данії. Очікується, що «Фортуна» завершить роботи у водах Данії до кінця травня, а потім приступить до укладання труб у водах Німеччини, де будівництво триватиме до червня.
Вже 94% довжини трубопроводу «Північний потік 2» між Росією та Німеччиною завдовжки 1234 км і вартістю 10 млрд євро завершено. Наразі бракує загалом близько 150 км трубопроводу. Роботи з прокладання труб були зупинені наприкінці 2019 року через оголошення США санкцій.
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас