В Украине состоялось уже более тысячи земельных аукционов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Украине состоялось уже более тысячи земельных аукционов

Аграрный рынок
221
19 лютого два основні чинники будуть головними мотиваторами для валютного ринку:
1). Пік бюджетних розрахунків у клієнтів. Сьогодні останній термін сплати значної кількості податків як у малого бізнесу, так і у великих компаній. Клієнти поспішатимуть закрити свою заборгованість перед державою, щоб «не влітати» у штрафні санкції за несвоєчасну сплату коштів до бюджету. Гривня в дефіциті, і це змусить експортерів ще активніше продавати валютну виручку і одночасно обмежить можливості імпортерів з її купівлі. Зазвичай це спрацьовує на користь зміцнення позицій нацвалюти на міжбанку;
2). Фактор завершення тижня. Компанії з тих, хто вже закрив свої розрахунки з бюджетом і провів основну частину необхідних операцій — традиційно сьогодні знизять ділову активність перед вихідними. Це позначиться на статистиці торгів і поведінці валютного міжбанку в другій половині дня. Ми прогнозуємо відносну «сплячку» на міжбанку вже після 15 годин з проведенням ближче до кінця дня тільки поодиноких угод на невеликі суми. При цьому значна частина подібних угод у другій половині дня буде мати вже чисто спекулятивний характер.
Опосередковано на ресурсному і валютному ринках продовжить позначатися і активна сплата громадянами комунальних платежів до 20−25 лютого. Враховуючи зимовий період і опалювальний сезон, а також той факт, що за оцінками експертів в країні до 30 млн домогосподарств і середній розмір комуналки по однокімнатній квартирі досягає в цей період до 1,9 тис. гривень, по двокімнатній — до 2,5 тисячі гривень, а по трикімнатній — до 4 тисяч гривень і навіть з урахуванням не завжди дисциплінованої оплати в ЖКГ — це все одно значні суми в цілому по банківській системі. Крім цього, населення активніше здає валюту для оплати комунальних платежів і з урахуванням операцій самих банків щодо забезпечення проведення таких розрахунків у клієнтів-фізосіб все це позначається як на ресурсному, так і на валютному міжбанку.
В цілому, як і всі дні цього тижня, тренд по курсу на міжбанку залишиться повністю залежним від дій і курсових завдань великих гравців і поведінки Нацбанку. За нашими розрахунками, статистика торгів цієї п’ятниці не перевищить $ 180 млн при укладенні до 430−480 угод.
Котирування міжбанку, за прогнозами Finance.ua, 19 лютого будуть в межах: долар — коридор 27,70 — 28,00 грн, євро — коридор 33,50 — 33,90 грн.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати в межах:
  • Долар: коридор купівель і продажів 27,70 — 28,05 грн при спреді в обмінниках фінкомпаній до 20 коп, а в касах банків спред буде трохи ширший — від 20 до 25 коп.
  • Євро: у банках коридор 33,20 — 33,90 грн при спреді до 30 коп, а в обмінках фінкомпаній — в межах коридору 33,45— 33,80 грн при спреді до 25 коп.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США — 27,83 / 27,86
Євро — 33,59 / 33,62
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас