ПриватБанк принял меры для вручения кипрского иска Игорю Коломойскому в Украине — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк принял меры для вручения кипрского иска Игорю Коломойскому в Украине

Фондовый рынок
487
Державна аудиторська служба України представила Міністерству фінансів свою Стратегію розвитку до 2024 року, а також пріоритетні напрями діяльності на 2021 рік.
Протягом наступних 4 років аудитори планують спрямувати свої зусилля у шести стратегічних напрямках:
  • удосконалення законодавства;
  • впровадження сучасних ІТ-рішень;
  • контроль якості;
  • ефективне управління персоналом;
  • ефективна комунікація;
  • управління корупційними ризиками.
Серед цікавих ініціатив, які хоче втілити Держаудитслужба: автоматизувати багато процесів, активніше співпрацювати з іншими державними структурами, зокрема з правоохоронцями, Рахунковою палатою і контролюючими органами. Окрім цього аудитори планують стати більш відкритими для громадськості.
Загалом Держаудитслужба задекларувала курс на підвищення якості своєї роботи. Водночас вона пояснила, що її можливостей не вистачає, щоб охопити своїм контролем повною мірою усі місцеві бюджети. А щоб проконтролювати 4 тисячі найризиковіших об’єктів, які потрібно перевіряти раз на рік, насправді аудиторам потрібно три роки. За результатами дослідження ТІ Україна, у 2018−2019 роках аудитори охопили своїми моніторингами менше 2 \% тендерів в Prozorro.
Саме тому аудитори планують зосередитися на найбільш ризикових сферах:
  • інспектуванні витрат на будівництво;
  • моніторингу закупівель в частині контролю обґрунтування якості та очікуваної вартості;
  • аудиті місцевих бюджетів і ІТ-аудиті;
  • оперативній перевірці закупівель.
«Ми підтримуємо ініціативу Держаудитслужби сконцентрувати свою роботу на найбільш ризикових сферах. Однак не впевнені, що контроль обґрунтування якості та очікуваної вартості — це те, що справді потрібно публічним закупівлям зараз,» — звертає увагу директор програми інноваційних проєктів ТІ Україна Іван Лахтіонов.
Окрім цього серед своїх планів аудитори зазначили створення модулю аналітики публічних закупівель. Однак такий модуль вже створила ТІ Україна — BI Prozorro має дві версії: публічну і професійну. Останню розробили якраз для органів контролю і її можна налаштувати відповідно до своїх потреб. Фахівці DOZORRO готові сприяти аудиторам у використанні та доопрацюванні вже наявних інструментів під їхні потреби, або провести безкоштовне навчання для органу.
Нагадаємо, що минулого року Державну аудиторську службу хотіли реформувати в Офіс фінансового контролю, однак реформу скасували. Вона зокрема передбачала ризикоорієнтований підхід і зосередження на ефективності.
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас